Thursday, 2 May 2019

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Selamat petang semua. Tinggal beberapa hari jak lagi masuk bulan Ramadhan. Moga kita semua bertemu dengan bulan penuh keberkatan ni. 

Hari ni Tyaa nak share tentang minuman isotonik iaitu Performance Drink Shaklee. Performance Drink ni merupakan alternatif untuk menggantikan minuman isotonik. Performance Drink merupakan pilihan yang tepat untuk anda sekeluarga. Kenapa perlu memilih Performance Drink?




Apakah Performance Drink?



Performance Drink dihasilkan untuk memberi tenaga yang berpanjangan. Ia merupakan minuman isotonik yang tidak ada kandungan karbonat dan mengandungi gula yang sangat-sangat sedikit. Minuman ini dapat membantu mengawal paras cecair dalam tubuh kita agar cecair dalam tubuh kita tidak kekurangan atau berlebihan.



2 Perisa Performance Drink

Dulu, ada 1 perisa je. Perisa natural orange. Kini, Performance Drink ini didatangkan dalam 2 perisa iaitu :

1. Perisa Lemon-Lime


Lemon-Lime dengan hirisan limau dan strawberry 





2. Natural Orange 



Dua-dua sedap! Bancuh takyah bagi gula tau. Okay je rasa dia, sedang-sedang manis je. 

Kelebihan Performance Drink 

Antara kelebihan minuman isotonik Shaklee ini berbanding dengan minuman isotonik yang dijual di pasaran adalah : 
  • Tidak bergas atau tidak berkarbonat.
  • Mengandungi gula yang sangat minima(less sugar).
  • Tiada lemak
  • Tiada kolestrol
  • Tiada pewarna atau pengawet tambahan 
  • Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)
  • Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
  • Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh.
  • Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.
  • Ujian klinikal- rumusan ekslusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini mampu meningkatkan tenaga sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam badan.

Kebaikan Performance Drink 

Antara kebaikan minuman isotonik ini adalah:
✔️Mengekalkan paras gula dalam darah.
✔️Mempercepatkan proses penyembuhan apabila otot cedera.
✔️Meningkatkan daya tahan badan dan otot.
✔️Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat.
✔️Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal.
✔️Membekalkan tenaga fizikal.
✔️Membantu badan lebih cergas dan aktif.
✔️Mengimbangi metabolisme air di dalam tubuh.
✔️Mengurangkan rasa haus.
✔️Mencegah penghidratan.
✔️Melembapkan kulit yang kering .



Siapakah yang sesuai dan boleh minum Performance Drink? 

Sebenarnya, Performance Drink ni sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga. Mak, ayah, anak semua boleh minum untuk kekalkan tenaga di tahap terbaik. Lagi-lagi nak masuk bulan puasa ni, ibu-ibu mesti nak pastikan anak-anak dan keluarga menjalani ibadah puasa dengan lancar dan bertenaga. Betul tak? 

Ibu yang menyusukan anak juga sangat digalakkan untuk minum minuman isotonik ni untuk bantu mengekalkan kandungan air dalam badan. Minuman ini dapat mengekalkan bekalan susu ibu supaya tidak berkurang. 

Minuman isotonik ini juga sesuai untuk:
✔️Mereka yang jarang atau kurang minum air, dehidrasi
✔️Mereka yang berpuasa
✔️Mereka yang aktif bersukan
✔️Mereka yang sering letih
✔️Mereka yang selalu tidur lewat malam
✔️Mereka yang selalu mengalami sakit kepala
✔️Mereka yang ada penyakit gout
✔️Mereka yang demam, selsema
✔️Mereka yang ada masalah vagina kering
✔️Mereka yang mengalami cirit-birit
✔️Mereka yang tiada selera makan
✔️Mereka yang suka minuman isotonik atau karbohidrat (altenatif yang lebih sihat)
✔️Mereka yang sedang hamil (terutama jenis kerap muntah)
✔️Kanak-kanak yang demam


AMARAN: Performance Drink tidak sesuai untuk bayi dan kanak-kanak di bawah usia 2 tahun


TESTIMONI PELANGGAN













#kredit untuk pemilik testimoni


Cara bancuh Performance Drink 



Minuman ni sesuai diminum sewaktu bersahur dan berbuka. Boleh lah elakkan anak-anak dan keluarga kita minum minuman manis saat berbuka. Berminat nak beli Performance Drink ini untuk bulan puasa? Klik gambar comel kat bawah ni untuk direct whatsapp Tyaa. 



No comments:

Post a Comment