Saturday, 15 September 2018

KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE : BUKAN SEKADAR PIL KALSIUM

Salam hujung minggu semua. Hujung minggu ni special sikit sebab terus sambung cuti hari Isnin sempena Hari Malaysia esok. Tyaa & husband takde plan nak p mana-mana hari ni so Tyaa nak tulis entry baru tentang pil kalsium keluaran Shaklee iaitu Ostematrix Shaklee.

Ada tak yang x lalu nak minum susu kat sini? Bahaya tau kurang sumber kalsium dalam pemakanan seharian. Kalsium sangat penting untuk mengekalkan kesihatan tulang memandangkan ia adalah struktur penting dalam tubuh.

Susu ni salah satu sumber kalsium. Sebenarnya banyak lagi contoh makanan yang boleh diambil untuk mendapat sumber kalsium. Tyaa sertakan gambar di bawah yea (sumber : Google).

10 Makanan Tinggi Kalsium:



Alternatif selain susu :

Nak pilihan yang mudah lagi murah? Boleh cuba Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni bukan sekadar pil kalsium tau. Ia merupakan supplemen kalsium dalam bentuk tablet dengan formula unik dari mineral semula jadi dan garam mineral dari laut mati dan dilengkapi dengan magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum dan boron. 

Kesemua nutrien ini perlu diambil bersama untuk diserap oleh tubuh dan menghalang endapan pada sesetengah mineral. Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling bagus jika diambil bersama dengan magnesium untuk penyerapan optimum. Ini kerana pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang boleh menyebabkan penyakit batu karang. Jadi pastikan kalsium anda lengkap sekali dengan magnesium macam ostematrix ye!


Fakta Menarik Ostematrix Shaklee


Hebat kan? Sebiji pil ostematrix sama khasiat dengan segelas susu tinggi kalsium atau 80 biji badam. Baru sebiji. Bayangkan sebotol ni ada 120 biji. Harga baru RM 61.25. Jimat banyak amalkan pil ostematrix ni kan. 
  • Bersaiz kecil, licin dan mudah ditelan. 
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
  • 100% semulajadi dan selamat untuk jangka panjang.


Siapa yang perlukan Ostematrix?


Kalau rase dibelenggu masalah di atas, jangan bertangguh nak selesaikan masalah tu dengan ostematrix ni. In shaa Allah, sekelip mata je masalah cuols tu selesai! Pengalaman Tyaa sendiri deal dengan ibu mengandung yang alami sembelit, beliau makan 2 biji ostematrix je terus lawas keesokan pagi. 


Manfaat Ostematrix :
  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
  • Memulihkan kekejangan, kebas-kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagus untuk ibu mengandung).
  • Meringankan stress dan murung.
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
  • Membekalkan tenaga bagi orang yang sibuk
  • Menstabilkan tekanan darah agar berada pada tahap normal.
  • Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut).
  • Membantu masalah gastrik.
  • Membantu pengurusan badan dalam proses pembakaran lemak.
  • Membantu dalam mengatasi sembelit.
  • Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggang kronik. 
  • Meringankan sakit kepala/ migrain yang teruk dan berlarutan.


Banyak kan manfaat Ostematrix ni? Bukan sekadar pil kalsium je. Hihi. Nak dapatkan ostematrix pada harga istimewa? Bulan ni ada promosi. Klik link di bawah untuk dapatkan harga promosi! 


No comments:

Post a Comment