Friday, 31 August 2018

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE YANG UNIK

It's 31.8.2018. Happy National Day guys! Hehe. Me and husband dok rumah je memandangkan esok weols terlibat dalam pengelolaan PSKPP. Sepatutnya arini dah jalan² menghirup udara segar di Miri. Haha. It's okay! Cuti Awal Muharram lah weols jalan². Hiks.

Harini Tyaa nak share beberapa keistimewaan dan kelebihan vitamin C Shaklee. Vitamin C Shaklee ni dikenali sebagai Sustained Release Vita-C Plus.


Macam ni la rupa Vitamin C Shaklee. Bila cerita tentang Vitamin C ni, mesti ramai yang berpendapat Vitamin C ni hanya untuk kecantikan kulit semata. Sebenarnya, banyak lagi kelebihan Vitamin C ni tau. Nanti Tyaa share ya. Nak cerita tentang keistimewaan Vitamin C Shaklee dulu.


Keistimewaan SR Vita-C Plus

1. Formula Sustained Release
Sustained Release adalah proses di mana vitamin diformulasi khas untuk dilepaskan secara berperingkat dalam badan. Sebiji Vitamin C Shaklee mengandungi 500 mg vitamin C. Teknologi sustained release akan melepaskan 100 mg untuk setiap jam. Maka, sebiji Vitamin C ni mampu membekalkan vitamin C selama 5 jam dalam badan. Berbeza dengan vitamin C lain di pasaran di mana pengambilan dos melebihi keperluan badan akan dibuang melalui air kencing. Membazir kan?

2. Mengandungi 120 mg Bioflavonoids
25% bioflavonoids ini diekstrak daripada kulit buah yang dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia bertindak untuk meningkatkan keberkesanan Vitamin C sebagai anti radang, anti alergi, anti virus dan anti kanser! Dengan adanya Bioflaconoids ni, Vitamin C ini lebih cepat diserap oleh badan.

3. Sebiji tablet membekalkan khasiat umpama 7.5 biji buah oren
Mampu ke nak makan 7 biji oren tiap hari? Hehe. Kalo tak mampu, meh amal Vitamin C Shaklee nih. Mudah je xyah kupas² dan deal dengan buah oren yang masam 🙈 Tak sampai seminit, badan dah selamat menerima khasiat 7.5 biji buah oren! Hehe.

4. Vitamin semulajadi
Semua produk Shaklee bukan sintetik ya. Tiada campuran bahan kimia sama sekali dalam penghasilan vitamin Shaklee. Vitamin C Shaklee ni diekstrak daripada jagung. Kenapa jagung? Sebab ketahanan sumber vitamin yang ada padanya. Sumber vitamin dalam jagung  takkan hilang atau berkurangan bila direbus, dimasak atau dibakar berbanding vitamin dalam buah² lain.

5. Tiada perasa, pemanis atau pewarna tiruan.
Kebanyakan vitamin di pasaran diawet dan mempunyai perasa tau. Syukur Vitamin C Shaklee ni takde semua benda alah tu. Hehe.

Dah tahu kan 5 kelebihan Vitamin C Shaklee ni? Sebab tu la Vitamin C Shaklee ni listed in SHAKLEE TOP 10 hot seller products! Banyak kelebihannya jika dibandingkan dengan lambakan vitamin C yang ada di pasaran. Customer Tyaa pon siap repeat² lagi beli Vitamin C nih. Berbaloi sangat beli sebab sebotol ni ada 180 biji. Boleh tahan setengah tahun kalo amal sorang.



Nak dapatkan Vitamin C Shaklee pada harga yang MURAH? Klik je link whatsapp Tyaa di bawah ni yea.