Thursday, 19 October 2017

KESAN PENGGUNAAN PREMIUM BEAUTIFUL

Betul ke pakai Premium Beautiful boleh kurus serta-merta? Selesa tak bila pakai? Nanti nak kencing cemana? Relax uols. Tyaa yakin sangat yg tak pernah pakai lagi Premium Beautiful ni banyak persoalan yg mengganggu minda uols! Banyak sangat fikir sampai niat di hati nak try PB tu terkubur dek kerana persoalan yg bukan².

So, sebelum uols nak beli PB ni, mesti uols nak tau kan apa kesan drpd penggunaan PB ni time mula² pakai. Ha teruskan baca entry Tyaa ni okay. Tyaa akan kongsikan pengalaman sendiri menggunakan PB ni. Ikhlas dari hati gitu. Hehe

1. BADAN SERTA-MERTA RAMPING TERLETAK

Yang ni serious x tipu tau! Tyaa lepas kawen ni berat naik mendadak okay! Nak 10 kilo gitu jugak naik. Mana tak nya, asyik jalan² cari makan je ngan husband. Haha! Memang terasa mengembang badan² ni ha. TAPI, kali pertama pakai PB tu memang automatically ramping melentik okay! Tengok gambar bawah ni. 


Nampak x shape korset PB ni? Time Tyaa pakai badan automatically ikut shape korset ni tau!! MAGIC! Tyaa xleh nak share gambar sendiri pakai, kang lain pulak jadi kang! Haha! 

2. DARAH BEKU KELUAR DENGAN JAYANYA
Memandangkan Tyaa tengah period, so memang nampak la kesan PB ni kat Tyaa! Hari pertama, Tyaa just pakai 4 jam je! Sebab tetiba rasa heavy sangat period padahal dh hari kelima period. Sepatutnya memang dh sikit² je darah kotor tu. TAPI, alangkah terkejutnya Tyaa bila tengok kat pad ada ketulan darah beku yg tersangatla besar! 

Tak pernah² keluar darah beku sebesar tu, biasa darah beku pun kecik² je. Nasib pakai PB, serta-merta darah beku tu keluar okay! Hari ni hari kedua pakai, and Tyaa pakai 8 jam as recommended untuk pastikan keberkesanan PB ni! And and and darah beku ada lagi!! Seronok tau bila keluar darah beku ni, sebab bahaya kalo stuck kat dalam ni!!

3. POSTUR DUDUK SEMPURNA
Tyaa ni biasa sgt dh duduk membongkok! Sampai husband pun perasan. Tapi, Tyaa perasan lepas pakai PB ni, postur duduk Tyaa nampak lebih sempurna dan x terlalu membongkok! Sebab PB ni menyokong tulang belakang, so automatically postur duduk kita nampak lebih straight! 

4. SELESA SEMASA BERJALAN
Yang ni best. Time pakai PB, mudah je nak bergerak! Sebelum² ni Tyaa pakai jugak korset lain tapi time bergerak tu rasa sempit, padat, rimas! Last² masuk toilet bukak terus! Bila pakai PB, tyaa jd aktif pulak jalan² padahal selalu rasa kejab² jalan dh letih dh nak balik. Haha! Time pakai PB ni, fabrik dia langsung x menyakitkan! Memang selesa je jalan² pakai. Tyaa siap tidur kejab pakai korset ni tau. Bila dh pakai korset time tidur, memang terbukti la selesa kan! Hehe

5. PINGGANG BERLEKUK WALAUPUN DAH TANGGALKAN PB
ni baru hari kedua pakai PB, tapi Tyaa dapat rasakan pinggang tyaa berlekuk dah! Sebelum ni melebar je hahaha! Terbaik la PB ni, tak sabar nak pakai esok! 

6. KENTUT, SENDAWA DAN MUNTAH AIR
Time jalan² tak habis² mengeluarkan angin dalam badan!! Hahaha!! Tak senonoh betul lah! Tak dapat dikawal tau, automatically terasa nak membuang angin dengan pantasnya! Tyaa memang jenis badan berangin sikit. Time berurut, memang tukang urut ade bagitau gitu. Cuma tak nampak la sebelum ni, sebab jarang² sendawa atau nak kentut ni. Biasa sendawa time dh kenyang makan je! HAHA. 

Tyaa ade muntah air dua kali. Burp dan mengeluarkan air. Bukan muntah makanan. Tapi muntah air. Tak banyak pon. Dan tak sakit. Ni healing krisis ye, sebab PB tu tengah bekerja mengeluarkan angin dan toksin dalam badan. So, kita akan rasa sendiri kesan tindak balas PB ni. 

Ni la pengalaman Tyaa pakai premium beautiful setakat hari kedua! So far, I'm in love with PB. terasa sihat, ramping dan aktif sepanjang memakainya. Well, Tyaa pakai, Tyaa rasa dan Tyaa share pengalamam Tyaa! Kalau uols ada apa² pertanyaan, whatsapp Tyaa di 0138114483 okay? Till next entry! Muah ❤

No comments:

Post a Comment