Thursday, 21 September 2017

TIPS MUDAH ATASI SENGGUGUT




Hi semua! Apa khabar pagi ni? Pagi ni xde class so Tyaa ambik kesempatan untuk share beberapa tips tentang cara atasi masalah senggugut. Kalau uols nak tau, Tyaa ade kawan yang terpaksa menelan pil penahan sakit untuk menghilangkan sakit senggugut tiap kali dia dtg bulan.Tapi, terlalu kerap menelan pil penahan sakit ini tak elok dan boleh mendatangkan kesan sampingan kepada tahap kesihatan kita.

Kesian tengok die menahan kesakitan sampai tahap tak boleh nak angkat dari katil! Huhu. Memang kena cuti sakit la kalau kena senggugut ni. Payah juga kan bila senggugut ni boleh mengganggu aktiviti seharian kita.  Jadi, Tyaa ada beberapa tips yang boleh anda cuba untuk menghilangkan sakit senggugut yang anda alami.


1. Minum Air Suam
Simple kan? Cuba la. Air kosong suam ye. Memang akan melegakan senggugut uols tuh.




2. Minum Air Halia
Tyaa suka air halia! Biasa tyaa ketuk je halia pastu letak madu and air panas. Kalau nak rebus pun boleh. Terpulang uols lah nak cemana hehe.


3. Letakkan botol berisi air panas di perut
Ni ala² bertungku gitu tapi kita pakai botol je! Alaa botol coca-cola tuh. Letak je air sejuk campur dengan air panas. Pastu golek² kat perut tu memang selesa tau. Hilang senggugut tuh!! Cubala kalau x percaya. Hehe




4. Ambil supplement Ostematrix atau Gla Shaklee untuk melegakan senggugut
Yang ni cuba uols amalkan. Memang tak akan ade lagi senggugut uols tu. Supplement ostematrix ni merupakan sumber kalsium. Bila kalsium dalam badan uols cukup, takkan ade masalah senggugut ni lagi. Gla pulak akan kurangkan simptom-simptom PMS tu. Tyaa memang amal GLA complex ni and syukur xde dah masalah senggugut.


In shaa Allah kalau uols amalkan salah satu tips ni, xde lagi masalah senggugut tu. Kalau nak try ostematrix shaklee atau gla shaklee wsap Tyaa di 0138114483 ye😊 Byebye! Jumpa lagi di entri akan datang okay.

No comments:

Post a Comment