Sunday, 3 September 2017

CARA UKUR SAIZ PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN TEPAT

Morning semua! Hari ni dah hari Ahad, nasib baik esok PM bagi cuti sempena meraikan kejayaan Malaysia meraih pingat JUARA dalam SEA GAMES 2017. Seronok kan cuti? Boleh rehat² je dok umah bersenang-lenang!  Hehe. Okay, hari ni Tyaa nak ajar uols cara untuk ukur saiz Premium Beautiful (PB)! Kalau ikut cara yg Tyaa ajar ni, xde masalah x selesa atau rimas bila pakai PB korset ni!

Dah ready ke? Okay, bila cakap nak mengukur saiz pb ni, maka yg uols perlukan adalah pita pengukur, kertas dan pen untuk mencatat 4 ukuran utama yg diperlukan. Make sure anda ukur dalam unit sentimeter (cm) ye. Sila rujuk gambar di bawah untuk melihat bahagian badan yg perlu diukur.

4 ukuran utama (cm) :
1. Bahagian puncak payudara
2. Bahagian bawah payudara
3. Bahagian pinggang
4. Bahagian puncak punggung

Uols boleh rujuk gambar kat bawah ni untuk langkah mengukur pulak. 

Ukuran pertama: Puncak payudara

Ukuran kedua: Bawah payudara

Ukuran ketiga: Ukur lilit pinggang

Ukuran keempat: Puncak Punggung

Dah catat 4 ukuran ni? Boleh bagi Tyaa 4 ukuran tu supaya mudah untuk Tyaa tentukan saiz PB uols. TAPI TAPI TAPI, Tyaa nak berkongsi next step yg Tyaa buat lepas dapat 4 ukuran tadi.  Ni info tambahan special untuk pengunjung blog Tyaa je tau. Special kan uols hiks. Now, kita tentukan saiz long bra, waist nipper dan long girdle uols pulak. Boleh rujuk jadual di bawah untuk langkah seterusnya. 

SAIZ LONG BRA
Kita mulakan dengan tentukan saiz cup uols dlu. Nak tentukan saiz cup mudah je, refer balik 4 ukuran utama tadi dan tolakkan aje. Formulanya adalah:

Ukuran puncak payudara - Ukuran bawah payudara 

Contoh:
92 cm - 82 cm = 10 cm

Refer jadual (ukur lilit  bawah payudara). 10 cm tu dalam baris CUP C. Dah dapat saiz cup now kita cari saiz Long Bra pulak. Caranya, refer balik ukuran pinggang anda tadi. Misalnya pinggang anda 75 cm. Refer jadual (ukuran badan anda), 75 cm dalam range 73-77 kan? Tengok saiz Long Bra di baris yg sama, saiz Long Bra adalah 75. Maka, saiz Long Bra anda adalah 75C.

SAIZ WAIST NIPPER
Nak tentukan saiz waist nipper paling mudah. Anda lihat balik ukuran pinggang anda. Misalnya, 75cm. Rujuk jadual (ukuran pinggang anda). 75 cm tu dalam range 73-79 kan. Di baris yg sama, saiz Waist Nipper anda adalah 76.

SAIZ LONG GIRDLE
Formulanya adalah:

Puncak punggung - pinggang = ______  cm. 

Kalau beza dia lebih daripada 28 cm, then you need to take one size bigger. 

Macam tu la cara nak ukur saiz PB dengan tepat. Kalau uols malas nak kira saiz PB tu, uols bagi je 4 ukuran utama tadi tu je. Nanti Tyaa tolong kirakan saiz PB tu. Nak jumpa pon boleh je, boleh Tyaa tolong ukurkan sekali kan? Bagi yang berminat nak beli PB ni, boleh contact Tyaa okay! Kita talk² kat wsap atau tinggalkan aje komen kat entry ni. 

Tyaa
0138114483
PB EXPERT






No comments:

Post a Comment