Wednesday, 30 August 2017

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI YANG TEPAT DAN BERKESAN

Hi semua! Ingat lagi x yg Tyaa ada bagitau herba mujarab yg Tyaa amalkan tu? Herba Maharani tu. Pada yg x tau lagi, ni ni, tengok gambar bawah ni. Hiks


Banyak sangat manfaat Herba Maharani ni tau. Nak tau ape die? Tengok bawah ni. Hehe. 


Manfaat Herba Maharani untuk WANITA:
  • Memperbaiki kesihatan dalaman wanita.
  • Melancarkan peredaran / pengaliran darah.
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur / irregular period flow.
  • Mengurangkan masalah ketidakselesaan semasa tempoh haid seperti senggugut / period pain.
  • Mengurangkan masalah keputihan.
  • Rawatan herba (natural) untuk membantu kesuburan rahim wanita.
  • Menguatkan dan mengecutkan otot-otot rahim, sistem peranakan ketika berpantang.
  • Melambatkan jangkamasa menopause dengan mengaktifkan hormon estrogen, progesterone dan androgen wanita.
  • Membantu sistem organ dalam tubuh untuk berfungsi dengan baik, menjadikan badan lebih kepada awet muda (anti penuaan) dan lebih cantik.
  • Membantu menegangkan dan memberi keanjalan pada kulit, seperti sekitar payudara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin.
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan.
  • Mengurangkan keletihan dan kelesuan pada badan. Badan menjadi kurang lemau dan lebih bertenaga.

  • Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari. Waktu sedang period jangan ambil Herba Maharani.
  • Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.
  • Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.

Cara pengambilan Herba Maharani:
Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari. Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid). Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. In case hendak ambil pada waktu malam pun boleh.
Makan mestilah bersama air suam.
Herba Maharani mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba sebelum ini. Sebaik-baiknya mulakan dengan 25 biji dahulu, dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong / plain water. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.
Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil Herba Maharani.
Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan pengambilan Herba Maharani seketika sehingga period seterusnya datang. Selepas habis period, ulangi cara makan yang sama. Sepanjang menjual herba maharani ni, banyak sangat testimoni positif yg Tyaa dapat dari customers. Ni adalah kolekso testimoni pengamal Herba Maharani. 
Testimoni 1: Meredakan Senggugut dan Melawaskan Haid

Testimoni 2: Badan bertenaga, buang angin dan capai berat ideal


Testimoni 3: Menyelesaikan masalah kitaran haid


Testimoni 4 : Menganjalkan payudara dan haid teratur


Testimoni 5: Ikhtiar dapatkan zuriat


Testimoni 6 : Hamil lepas 2 bebola Maharani


Banyak kan manfaat Herba Maharani ni untuk kaum wanita. Bukan cantikan luaran je, tapi dalaman juga sihat dan mantap. Kalau uols berminat nak try herba maharani ni, jangan segan silu untuk whatsapp Tyaa ye. Boleh dapatkan harga istimewa daripada Tyaa. Hehe. Okay, sampai di sini sahaja untuk perkongsian entri hari ni. Till then. ❤

Tyaa
013-8114483

Saturday, 26 August 2017

APAKAH ITU MULTI LEVEL MARKETING?


Hi semua! Walaupun arini birthday Tyaa, tapi Tyaa gigih tau ambik masa untuk tulis entry tentang MLM ni. Actually, x ambik tau sangat pon tentang MLM ni. Tapi, bila lately dengar banyak news on it, hati ni terasa ingin berkongsi sedikit pendapat 20 sen tulus dari hati Tyaa.

Banyak sangat dapat news about MLM artikel especially post yang kondem MLM & seangkatan dengannya. Ada juga yang memang tuju untuk business Sahajidah Hai O Marketing (SHOM), ada juga cerita tu merujuk kepada company lain dan ada juga yang merujuk kepada company yang berlindung di sebalik industry MLM (tapi yang sebenar more to money game). 

Bila bercakap pasal MLM ni, MLM merujuk kepada industri jualan lansung. Bila cakap jualan lansung, maka mesti ada product & ada agent yang sampaikan product tersebut kepada client. Macam dalam SHOM ni kan, banyak sangat product yang berkualiti & berkesan. Contoh dalam team Tyaa iaitu TDC banyak sales from product Premium Beautiful (PB). PB ni dah ramai tahu bagus. Nowadays client yang cari kita untuk PB ni. Even dalam team pun kami diajar ilmu tentang selling products. Jadi kami tak gunakan marketing plan untuk cari orang.

Dalam dunia MLM, orang suka guna perkataan CARI ORANG. Perkataan yang lebih sesuai ialah recruitment of new agent. Sama macam industry insurance, unit trust or di tempat kerja kita pun. Mana boleh berniaga sorang-sorang. Boleh ker syarikat kita or apa-apa business beroperasi seorang diri? Okay, Neelofa pun bijak, sebelum dia buka butik & launch her tudung, dia open for agent. Nak jadi agent dia kena ada modal. Dari modal tu dia bagi stock tudung. Inilah konsep business MLM, modal tu untuk product yang akan kita jual. Kena ingat, modal itu flexible. Bila kita recruit new agent maka market base akan jadi lebih besar. Bukan cari orang untuk di jadikan mangsa.

Ada jugak dengar cerita masa sebelum nak mula business, team leader cakap tak perlu cari orang & nanti setiap bulan dapat bonus sekian amount. Amboi banyak juga tu amount yang dia sebut, terbeliak mata Tyaa tau hehe. Tapi lepas join di suruhnya pm semua kawan-kawan. Kan dia dah pening. Tapi fikirlah logik, business kalau terlalu mudah tapi hasil terlalu besar itu dah jadi janji manis mu kan? Jangan lah cepat terpedaya. Sebaliknya kaji & fahamkan. Make a research. Jangan terus buat andaian juga. 

Sebagai contoh dalam The Diamond Circle (TDC), kami juga ada our own TDC Business Proposal. Dari situ juga kami mendapat penerangan tentang bagaimana nak bina business & income by stages. Dari awal juga kami dilatih macam mana nak power jual Premium Beautiful. Kalau kita boleh jual product, kita boleh ajar agent kita untuk buat yang sama. Konsepnya duplicate (tiru) jer. Nak bina income dalam dunia MLM, kita mesti build people. Sama-sama buat, sama-sama dapat. Sebab tu Tyaa cakap business MLM yang sebenar ni adil. Kalau nak tau, leader TDC boleh bimbing ahli² TDC untuk capai pangkat, income & other benefits yang sama. Bukan hanya kayakan orang atas seperti yg difikirkan sesetengah org yg kurang berpengetahuan. Itu salah sama sekali. 


Bila boleh jual product, maka sebarang amount modal kita keluarkan boleh dapat balik. Ada yang ambil masa 1-3 bulan untuk jual balik stok produk. Ada juga ambil masa about a year. Performance tu bergantung kepada usaha individu. Kami dibimbing dengan baik tanpa memdapat sebarang pressure drpd leader tau. So x takut buat bisnes sebab ade group and leader support! Jangan risau kena jual banyak, kami tak main modal terlalu besar macam setengah orang / kumpulan. Jangan expect kejayaan datang sekelip mata. Yang janji bulan & bintang tu lah selalunya overclaim. So anda dapat belajar sesuatu tak?


Sebab tu kalau tengok dalam TDC ada pelbagai jenis latihan untuk bantu rakan kongsi sehingga jadi PB Expert. Ada Monthly Intensive Training, Online Class, Group Whatsapp, Personal (one to one) & Group coaching. Kalau tak pandai jangan risaulah. Ada support system untuk bantu uols sampai mahir berbusiness.  

Tyaa bersyukur sangat sebab dalam team ni semua saling bantu-membantu. Kami saling bertukar artworks, sharing tips nak naikkan sales, berkongsi pengalaman masing² dan banyak lagi pengisian tentang ilmu bisnes yg berguna. Kami juga tidak dipaksa atau disuruh untuk buat loan ke, beli produk banyak² buat stok dan sebagainya. Semuanya berlandaskan kesungguhan kami untuk buat sales! 


In our TDC team, semua kawan² berkongsi real testimony drpd customers msg². Bukti client pun puas hati & dapat benefit dari product tersebut juga dikongsi bersama. Semua ni la bukti our team memang ramai client Premium Beautiful. Tak kuasa kan nak buat fake testimoni. Yang real pun dah banyak. Sampai tak sempat nak edit buat poster. Uols boleh tengok di instagram #testimoniTDC tau.

Ada juga team lain yang guna our testimoni, tak ada masalah. Dapat bantu kawan-kawan di dalam company yang sama. Yang masalah kalau tutup our watermark tu. Itu mencuri namanya. Berkat ke? Penat tau kami buat huhu. Paling risau kalau client ingat mereka betul-betul PB Expert, rupanya testimoni curi jer. Jadi uols pilihlah agent yang betul tau. Nanti dapat size salah or tak dapat service yang sepatutnya ngadu pada Tyaa tak boleh buat apa tau. Dah terlajak bayar pada dia, manakan dapat duit uols balik huhu..

Sama juga kalau nak berbusiness, Tyaa nak pesan carilah team & leader yang betul. Business SHOM ni sangat long term. Terus terang Tyaa cakap sebab tu ada yang stop pun datang buat balik. Sebab company hebat, memang sebagai agent kita dapat banyak benefits from company. Company pun dah 25 tahun tau, masih kekal di main board BSKL sampai sekarang. Product pula banyak, pelbagai & berkualiti. Tak cari orang pun, orang memang cari kita untuk beli. 

Kalau cakap product SHOM mahal sebab nak bayar komisen agent. Sila fahamkan table di bawah. 

Table 1 
Conventional business banyak level, uols jer yang tak perasan. Sebenarnya, kos product untuk MLM sangat minima sebab agent la yang buat kerja marketing tu. Tak payah nak guna artis as duta. 



Table 2
Sama je kan kos cuma bezanya MLM gunakan kos tersebut untuk bayar our komisen. Tak banyak level nak mark up. 



So, jangan cakap product tu mahal sebab nak bayar komisen agent. Tapi bandinglah dari segi material & kualiti. Kalau tak bagus, tak adalah ramai yang guna kan. 

Tyaa sendiri suatu ketika dulu sangat tak suka MLM. Sebenarnya Tyaa masa tu tak faham konsep berbusiness dalam SHOM lagi & masa tu ada pulak dengar cerita from kawan yang tak betul about this business. Do the right thing, then you will get the right result. Business ni long term tau. Kalau nak cepat kaya, boleh jer dalam setahun dapat RM100,000 income. Malah ada yang dah capai income 6 angka tu sebulan. Bukan sekelip mata & bukan dengan tak buat apa-apa. 

Kita jangan cepat terpedaya dengan janji manis. Kalau nak banyak, usaha pun banyak. Tapi berbaloi tau, sebab dalam business ni tak kisah siapa kita hari ini kita tetap akan dapat capai target kita tu. Kalau kerja, target nak jadi manager pun kadang tak lepas huhu. Business MLM is for all, tak kira berapa modal kita. Yang penting kesungguhan diri kita. Tyaa rasa uols pun bijak untuk nilaikan mana yang betul. Tapi janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 

Hope apa Tyaa share hari ini membantu untuk uols nilaikan yang mana betul & yang mana salah. Di dalam mana-mana industry memang akan ada yang buat onar. Tapi biasalah company pula di kaitkan. Tyaa pun tak setuju dengan cara yang tak betul. Sebab tu Tyaa cuba share konsep sebenar business ni. Bila kita lebih jelas, baru kita faham macam mana business ni boleh jadi stabil & long term. 

Kalau uols rasa entry ni bermanfaat, jangan lupa share ye. Thanks juga sudi singgah blog Tyaa. Semoga suatu hari nanti kita ada jodoh sebagai client atau rakan kongsi, paling tidak sebagai rakan. Teruskan support business Tyaa ye :) Tak lupa juga kepada Founder TDC, kak Ieja yg telah membuat penerangan yg jelas tentang konsep sebenar MLM ni. Baru terbuka mata Tyaa dan mata org lain tentang MLM ni kan. Hehe. Okay, sampai di sini sahaja perkongsian untuk entry kali ni. Jumpa lagi di entry akan datang. Byebye❤


ALHAMDULILLAH, ANOTHER YEAR WISER.



Comel x birthday cake Tyaa? ❤ Ya Allah tak sangka nya dapat midnight birthday surprise by my husband. Huhu. Terharu. Gigih bangunkan Tyaa malam² and i woke up to a very sweet moment. Syukur Alhamdulillah. I'm beyond happy.

So, I TURNED 26TH ON THE 26TH OF AUGUST! alhamdulillah, to another year wiser! ❤ Eh eh, look at my beautiful wrapped up gift! My husband did way better than me. Shoo cute I'm gonna cry! Haha!


I am happy. 😊 Happy 26th birthday to me.! May I am blessed with happiness, love and good health in life. Aamiin. I hope Allah make it easy for me to achieve my goal (s) , Aamiin. 😊

Wednesday, 23 August 2017

IKHTIAR UNTUK BEBAS KEWANGAN

Good morning semua. Sihat ke? Pasti ramai yang tertarik dengan topik entry ari ni kan? Hehe. Yela. Siapa x nak bebas kewangan betul tak? Nowadays perbelanjaan memang tak menentu. Apatah lagi yang punya isi rumah yang ramai. Yang keluar belanja pulak cuma ketua keluarga.


Zaman ekonomi tak menentu ni memang kena kerja sampingan. Yang mana dok melenggak saja di rumah tu, meh buat biz dengan TDC nih! Untung runcit dapat, bonus setiap bulan dapat, amalkan produk-produk pulak badan pun sihat. Dapat share kebaikan dengan orang lain pulak.



Tak ada modal? Kalau nak tahu, modal paling besar adalah DIRI SENDIRI. Diri sendiri kena kuat, semangat, rajin, tak putus asa. Modal besar sekali pun belum tentu dapat buat kita jadi seorang yang BERJAYA. Kalau kita tak usaha, tak buat apa yang guru ajarkan x dapat la capai matlamat untuk bebas kewangan ni.


Jom bersama TDC bina empayar perniagaan bersama SHOM. SHOM dah sediakan platform yang sangat bagus, banyak benefit untuk usahawannya. Ramai dah berjaya. Mungkin lambat atau cepat pasti akan dapat jika disertakan KEKUATAN, KERAJINAN, SEMANGAT KENTAL, TAK MUDAH PUTUS ASA. Trust me! Itu lah sebenarnya penentu KEJAYAAN bila melakukan apa-apa pekerjaan.


Jangan segan silu untuk bertanya. Tak tanya tak tahu, buat anggapan sendiri. Memang tak mula lah sampai bila-bila.
Jangan segan silu tanya Tyaa okey. Nanti Tyaa share kan. Janji pokok pangkal diri sendiri NAK buat. Jika benar-benar nak ubah kehidupan, diri sendiri & keluarga boleh contact Tyaa terus.


Tyaa
0138114483

Tuesday, 22 August 2017

MENU SARAPAN TERBAIK UNTUK TURUNKAN BERAT

Good morning uols. Syukur alhamdulillah kita masih diberi kesempatan untuk menjalani kehidupan pada hari ni. Hari ni, Tyaa nak berkongsi satu menu sarapan yang boleh membantu anda di luar sana yg ingin menurunkan berat badan! Yg paling best, bukan berat je turun tau, menu sarapan ni mampu mencantikkan kulit, kuku dan rambut sekali! Best kan?

Okay, menu yg ingin dikongsikan adalah Minuman ESP. MINUMAN MENGENYANGKAN? HAHAHA. Okay jangan lari dulu, Tyaa x tipu tau! Minuman ESP ni sangat² mengenyangkan selain sedap! Okay meh tengok jab macam mana rupa minuman ESP tu ye.


Ha ni la minuman yg mengenyangkan tu! ESP merupakan protein sota yang berkualiti tinggi sebab diproses dengan suhu yg rendah untuk menjaga kualiti protein dalam kacang soya. Kalau uols nak tau, 1 tin ESP (850g) ni dihasilkan daripada 30kg kacang soya!! Banyak kan? Tak rugi membeli sebab khasiat dia jugak banyak! Satu teknik bancuhan yg disyorkan adalah JANGAN SESEKALI BANCUH DENGAN AIR PANAS. Sebab protein boleh rosak kalau dalam suhu yg tinggi tau.

Kalau Tyaa sendiri, suka sangat bancuh dengan susu Dutch Lady dan campur dengan strawberry!! Sedaaaaap!!! Still xleh nak move on dengan kesedapan ESP drink ni!


Hmm tengah tulis entry ni masih lagi terbayang dgn esp strawberry milk ni! Tak leh jadi ni balik ni kang kena cari strawberry!! Haha. Uols kalau dh try esp ni automatically jd extra creative tau! Mula la merangka pelbagai resipi konon² uols ni berlagak chef la. Hik hik. Macam Tyaa sendiri, dah try pelbagai resipi dengan esp ni! Campur dengan susu, milo, oat, nestum, mango, kurma, oren, pisang dan banyaaak lagi buah-buahan lain! Uols wajib cuba sendiri! Kalau nak tau resipi² esp ni, wsap je Tyaa di 0138114483!

Lepas amal ESP ni, berat akan turun dengan meriahnya! Bukan tu je, kulit uols akan glowing dan bebas daripada jajahan jerawat tau! Pengalaman Tyaa sendiri yg ambik dan jual esp ni, dh turun almost 10 kg dengan ESP! Bangga aiols. Hiks. Customers Tyaa pon ramai yg berpuas hati dengan esp ni, siap jadikan sebagai menu wajib setiap hari tau! Meh tengok testimony pengguna esp ni.


Best kan esp? Uols wajib cuba. Lepas consume esp ni akan terasa perbezaan die. Uols akan jd lebih bertenaga, kurus dan dapat kulit yg lebih cerah dan glowing! Kalau uols nak cuba, boleh whatsapp Tyaa ye. Semestinya pada harga yg lebih special untuk my blog readers! ❤❤

Whatsapp Tyaa at:
013-8114483

See you in next entry❤

Monday, 21 August 2017

TOWARDS ACHIEVING TIME AND MONEY FREEDOM

Hi semua! Just a short message from me towards myself and to those who read this.



Hello,

We are born to be a great person! When we decide on what we really want, and what we want to achieve in life, WE WILL GET IT. As for me, selain nak capai kejayaan di akhirat, I want to achieve my life's goal which is yours too.


"TIME AND MONEY FREEDOM"

Siapa x nak dua perkara ni? TIPU. I'm sure this is everyone's dream too. Nak capai target ni, kita kena fokus. Bersungguh-sungguh baru jadi. So, mulai hari ni. STOP GIVING TOO MANY ALASAN. Jom capai matlamat hidup kita! Anda pun punyai matlamat sama seperti Tyaa? Jom whatsapp Tyaa di 0138114483. Tyaa akan tunjukkan cara bagaimana nak capai matlamat ni! 
Semoga entry ni setiasa jadi reminder untuk diri Tyaa capai target ni, in shaa Allah. 


REMEMBER, EFFORT MAKES SUCCESS.

AMALAN SUNNAH YANG MUDAH DAN MENYIHATKAN

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Sekarang ni Tyaa tengah ade morning assembly dekat sekolah. Yala, rutin tiap pagi Isnin weols. Hihi. Cantik kan school aiols? Hiks. Bersih, ceria and cantik! Bila persekitaran ceria, barulah kita sihat betul tak? Macam tu jugak badan kita, bila persekitaran dalaman tubuh kita bersih, tubuh akan sentiasa sihat dan bertenaga.



Hari ni, Tyaa nak berkongsi dengan uols tentang satu amalan sunnah yang kita harus amalkan. Amalan ini sangat mudah, tapi manfaat dia amat besar untuk tubuh badan kita. Nak tau apa dia? Okay, bangun pagi² apa uols buat? WHAT? Ambik phone terus ke? Hiks. Typical people nowadays. Aiols pon macam tu. Haha. Okay, takpe but make sure bangun je tidur terus minum secawan air putih.

Amalan sunnah ni bila kita amalkan besar manfaatnya betul tak. Minum secawan air putih setiap kali bangun tidur ni banyak dikaitkan dengan kesihatan tubuh badan. Air kosong akan membersihkan saluran seperti usus dan perut dalam badan weols. Best kan? Mudah je nak sihat ni. Tyaa amalkan tau! Sebab selain daripada menjaga kesihatan dan mengikut sunnah, ia adalah petua awet muda tau! Hik hik. Tyaa biasanya akan ambik herba maharani sekali untuk jaga kesihatan dalaman tyaa.


Pernah nampak x herba maharani ni? Herba maharani ni ada 1001 kebaikan untuk kecantikan dalaman dan luaran wanita. So sesuai sgt untuk uols yg mementingkan kesihatan dan kecantikan. Herba maharani ni best tau. Bagi tyaa bertenaga sepanjang hari. Nasib baik la tau pasal herba maharani ni, kalau x memang sampai sekarang badan asyik letih dan mengantuk je. Hehe. Syukur alhamdulillah, lepas konsisten ambik herba ni, Tyaa bebas daripada masalah kulit jugak tau. Ramai kawan² tanya Tyaa amalkan apa untuk elak jerawat, memang maharani la jawapannya uols. Hiks.

Eh, panjang pulak entry tyaa. Mula nak cerita amalan minum air putih ja, tapi menyempat pulak bercerita amalan tyaa. Hiks. Takpe la kan, benda baik memang harus dikongsi untuk manfaat bersama betul tak? Kalau uols nak try herba maharani ni, jangan segan silu whatsapp Tyaa ye, 0138114483. Nanti Tyaa boleh tolong poskan untuk uols.

Sekian sahaja perkongsian untuk entry kali ni, jumpa lagi di entry seterusnya! ❤

Sunday, 20 August 2017

BAHAYA LIPSTIK UNTUK WANITA

Hi semua! Hari ni berasa terpanggil untuk berkongsi tentang lipstik pulak. Seperti yg kita sedia maklum, lipstik ni umpama bestfriend setiap wanita. Tanpa lipstik, penampilan wanita kelihatan hambar dan bosan. Hamboi ayat. Haha. Betul lah, sebenarnya lipstik ni menaikkan lagi seri wajah wanita. Nak keluar je, pakai lipstik. Pegi keje pon pakai lipstik. Pegi kedai beli santan pon sebok cari lipstik! πŸ˜‚ Yela, lipstik ni magic sikit peranan dia. Uols x payah mekap, cukup dengan memakai lipstik seri wajah tu naik lain macam dah. Hiks.

TAPI... 

Hati² dengan lipstik! Kadang² teman baik anda sendiri pun boleh mengkhianati anda. Perumpamaan yg sesuai dgn lipstik ni. Kalau uols nak tau, lipstik ni boleh menyebabkan kanser!! Cantik memang cantik tapi bahayanya sendiri kena tanggung!


Namun, tak semua lipstik membahayakan. Lipstik yg Tyaa maksudkan adalah lipstik yg mengandungi plumbum yg tinggi. Macam mana nak uji lipstik weols ade plumbum ke tak? Itu senang je sayang. X payah nak buat ujian kimia bagai untuk cek. Cara cek dia semudah menghabiskan duit untuk bershopping! Hahaha. Okay p ambik lipstik fevret uols skrg! Next, bukak cincin emas uols tu. Xde cincin emas p pinjam cincin mak uols! Xde jugak? Nanti uols bawak p tmpt keje pinjam cincin kawan. Takde jugak u usaha sendiri la ye mana nak carik.

Okay dah ade cincin emas dan lipstik tu? Cuba calit lipstik tu dekat tangan uols. Then gosokkan cincin emas dekat calitan lipstik tadi tu! Apa berlaku pada gosokan liptik uols tu? Jika berubah menjadi hitam, maka buanglah lipstik tersebut ke dalam tong sampah anda sekarang! Hasil gosokan yg berubah menjadi warna hitam menandakan bahawa lipstik itu mempunyai kandungan plumbum yg TINGGI. Bila kandungan plumbum tinggi, lipstik tersebut akan meningkatkan kemungkinan untuk mendapat kanser!! 

"Alamak. Lepas ni x leh la pakai lipstik lagi!" 
"Tak pakai lipstik mana cantik! " 
"X sempurna lah mekap iols kalau x pakai lipstik! "

Chill sayang! Nak lipstik yg cantik memukau lagi mengancam? Lipstik tanpa plumbum yg boleh pakai even tertidur sekalipun? Cubalah Cozuma Mattifying Lipstick yg dijamin selamat dan bebas plumbum! Terdiri daripada pelbagai koleksi warna yg memukau hati. Sekarang, ade koleksi warna terbaru tau. Jom cuci mata tengok gambar² kat bawah ni.


Cantik kan lipstik ni? Nampak classy and fabulous gitu. Nak tengok hasil pemakaian gincu ni pulak tak? Okay lihat gambar² kat bawah ni pulak.




Sehari boleh tukar² warna lipstik tau! Pagi pegi keje pakai Fantacy Kiss, tengah hari lepas solat pakai Red Petal pulak. Malam kang dating dengan husband pakai Pandora Red pulak. Cair husband aiols tengok lips seksi memukau lepas pakai lipstik! πŸ˜‚

Nak cuba lipstik Cozuma ni? Jom whatsapp Tyaa di 0138114483. Atau tinggalkan je apa² soalan di ruangan komen tu nanti tyaa balas pertanyaan uols. Okay, sampai di sini sahaja perkongsian tentang topic lipstik ni. Sampai jumpa lagi di entri berikutnya! ❤

Tyaa
0138114483



TEKNIK KURUS SEPANTAS 5 MINIT

Good morning dolls!


Buat ape tuu? Masih baring² lagi ke? Hiks. Tyaa tengah fikirkan ni nak masak ape ye untuk breakfast. Tapi menyempat jugak nak tulis entry untuk uols! Okay, Tyaa 100% percaya yg setiap wanita ingin nampak langsing dan cantik! Betul x? Tipu la kalau jd wanita x nak cantik kan? Hehe.


Tapi, x semua wanita mempunyai bentuk badan langsing menawan bak ratu kerengga. Tapi, percaya atau tidak, anda boleh dapatkan bentuk badan bak ratu kerengga sepantas 5 minit! Ye betul, 5 minit BUKAN 5 TAHUN YE. Caranya amat mudah, selamat dan berkesan!


Nak tau teknik kurus sepantas 5 minit tu? Tyaa nak kongsikan satu korset yang boleh membantu anda untuk kurus dalam sekelip mata! Korset ni dinamakan sebagai Premium Beautiful! Nama pon dh premium, hasilnya apatah lagi. Meh tengok cemana rupa korset magik ni dalam gambar di bawah.


Premium Beautiful (PB) korset ni lah rahsia untuk weols kurus sepantas 5 minit tau! PB ni jauh beza dengan korset lain di pasaran tau. PB ni direka khas 70% untuk tujuan kesihatan dan 30% untuk shaping badan dan turunkan berat badan kita! PB ni menjaga kesihatan dalaman kita sebagai wanita. Ramai wanita yang ade masalah cyst, fibroid, peranakan turun, obesiti dan banyak lagi masalah wanita berjaya menyelesaikan masalah tu setelah consistent mengenakan PB. Eh part ni kita sembang kat entry akan datang ye. Menyimpang topik pulak hiks.


Okay, macam mana PB bantu untuk kuruskan badan sepantas 5 minit? Bila uols pakai PB ni, material dia yang sangat lembut tu akan menahan segala lemak yg gelebeh tu supaya in place! Means once pakai PB, no more lemak gelebeh sana-sini! Semuanya dicengkam rapi oleh PB ni. Yg paling best, PB ni bukan setakat mencengkam lemak uols TAPI membakar sekali lemak uols tu! PB bantu bakar kalori sehingga 900 kalori kalau kita pakai 8 jam sehari. Seronok kan? Mana ade lagi lingerie yg bantu bakar lemak! Menyesal Tyaa tak jumpa PB ni awal²! Sia² je la pakai lingerie sebelum ni 24 jam pon xde kalori yg terbakar! Haha!


Emosi pulak. Okay, jom tengok gambar di bawah untuk membuktikan cerita Tyaa ni. Kang uols cakap i tipu pulak. I tak tipu okay, tengok bukti kat bawah ni!



Nampak tak? Kan dah cakap i tak tipu! Tau tak mommy ni baru je lepas berpantang, dia risau sangat bila tengok lemak gelebeh padahal baby dah keluo. Tapi nampak macam masih pregnant lagi. Tu memang dilema setiap ibu lepas bersalin. Sebab tu perlu bertungku bagai lepas bersalin.


FYI, pakai PB semasa berpantang umpama bertungku 5 kali sehari!  Sebab tu cepat je darah nifas tu dikeluarkan dan badan mommy pon akan cepat sihat bertenaga balik. Ha lepas Tyaa syorkan PB ni dan pakaikan kat mommy ni, dia HAPPY sangat tau! Ukuran pinggang mengecil serta-merta lepas pakai PB ni! Siap bagitau lagi rase berdenyut dekat perut tu pon makin berkurang.


Best kan PB? Bukan sahaja boleh dipakai untuk menguruskan badan, tapi waktu berpantang pon boleh guna untuk dapatkan balik shape kerengga uols tu! PB ni akan bantu bentukkan semula badan kita biarpun badan kita x seberapa mengancam.


Lepas pakai PB, maka terbentukkan seperti acuan PB dalam gambar yg Tyaa kongsikan kat atas tu. Nak ke nak? Kalau nak, jom whatsapp Tyaa lelaju! Kita set date untuk sesi mengukur saiz PB uols! PB ni special sangat sebab custom made, ikut ukuran sebenar tubuh badan korang. Barulah uols selesa dan dapat kesan yang sepatutnya. Takde la isu berjalan umpama robot dan peha terasa diperah! Hihi.


Whatsapp Tyaa untuk sebarang pertanyaan lanjut tentang PB ni ye. 😊


Tyaa
013- 8114483
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Saturday, 19 August 2017

RAHSIA KOPI VIRAL, MIN KAFFE.



Nak tau tak apa sebenarnya rahsia di sebalik Min Kaffe ni? Ha, yang klik blog Tyaa ni confirm peminat tegar kopi kan? Okay kita geng! Mungkin ramai yang tak pernah rasa lagi kesedapan dan keenakan kopi ni. Anda adalah orang yang paling rugi di dunia! Okay, lepas ni wajib try Min Kaffe ni tau!


RAHSIA 1: ENAK LEMAK BERKRIM
Rasa Min Kaffe ni terlampau enak lemak berkrim sehingga boleh menjadikan mata peminumnya berpusing-pusing sehingga 360 darjah! Hamboi, statement win uols! SERIOUSLY, rasa Min Kaffe ni 100% berbeza daripada kopi biasa yang dok femes kat pasaran tu! Texture creamy dia lain macam tau, bila minum je kita tau, OH INILAH YANG DIKATAKAN KOPI PREMIUM. 



RAHSIA 2: MANFAAT KESIHATAN
Ade ke jual kopi untuk kesihatan? Ade! Min Kaffe ni merupakan kopi kesihatan yang membantu miningkatkan tahap kesihatan peminumnya. Banyak testimonies peminum Min Kaffe ni yang berjaya menyelesaikan masalah kesihatan mereka setelah mengamalkan Min Kaffe ni. Min Kaffe membantu menyelesaikan masalah senggugut, resdung, kencing manis, darah tinggi, masalah kulit dan banyak lagi!


Biasanya, kopi dikaitkan dengan orang tua kan? Kesian golongan tua-tua ni, diorang suka minum kopi. Tapi, adakah kopi tu baik untuk kesihatan diorang? Semak balik peminuman *eh wujud ke perkataan ni* orang tua kita. Diorang mana tau nak pilih minuman yang baik untuk kesihatan ni. Yang diorang tau, "Aaa jumpa pun kopi, beli sebungkus balik nanti mak ko tolong buatkan." Itulah dia orang tua, nampak je beli. Asalkan kopi ye dok? Mana nak semak bagai kopi tu bagus tak untuk kesihatan, apa kandungan kopi tu, kalo kencing manis boleh tak minum dan bla bla bla. ANDALAH AGEN PERUBAHAN DI RUMAH. Belilah kopi yang sedap dan membantu untuk meningkatkan tahap kesihatan anda serumah!



RAHSIA 3: HARGA MURAH
Teh C Special sedap tak? bagus ke untuk kesihatan? Kalau kita makan kat gerai, biasanya harga dia dalam lingkungan RM 2 ke RM3 macam tu kan. TAPI, MIN KAFFE ni x sampai RM2 pun satu paket tau! Sebab tu ramai yang memilih untuk membeli Min Kaffe ni. Rasanya bukan sahaja sedap, tapi manfaat untuk kesihatan tu jugak sangat besar! Kalau Tyaa sendiri pergi gerai, selalunya keluarkan je stok Min Kaffe dalam handbag Tyaa! JIMAT + SIHAT. 



Nampak dah tak rahsia di sebalik Min Kaffe ni? Sebab tu la kopi ni jadi viral! Tyaa pon x menang tangan nak uruskan order customer yang tak putus-putus. Syukur, sebab ramai yang bijak buat pilihan sekarang. Beringat bila berbelanja, semak apa manfaat produk ape semua dulu sebelum beli. Oh, harga dia murah je tau. Sekotak ada 20 paket! Yang penting, kopi ni AFFORDABLE DAN BAIK UNTUK KESIHATAN SEISI KELUARGA. Nak cuba? Jom whatsapp Tyaa di 0138114483. Dapatkan harga istimewa khas untuk pengunjung blog Tyaa!






TYAA
013-811 4483
PAKAR KECANTIKAN DAN KESIHATAN ANDA