Tuesday, 12 December 2017

KEISTIMEWAAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET YANG PERLU ANDA KETAHUI

Pernah tak dengar apa itu Premium Beautiful korset? Premium Beautiful ni bukan sembarangan korset yang berlambak kat pasaran tu tau. PB korset ni memiliki ciri-ciri tersendiri yang premium dan membantu menjaga kesihatan dalaman wanita.



3 ciri Premium Beautiful korset ni adalah:

1. Ergonomics
Premium Beautiful ni direka khas untuk keselesaan wanita bergerak semasa memakainya. Fabrik Premium Beautiful ni mempunyai kuasa regangan 360 darjah! Maka, bila dipakai tak la terasa ketat dan terasa robot! Ade bukti tau customer yang memakai PB semasa bersukan, naik gunung dan sebagainya.



2. Aesthetics
Premium Beautiful direka khas untuj membentuk kontur badan agar tampak menarik, membantu menetapkan lemak di bahagian yang betul dan mengekalkan bentuk idaman tubuh wanita! Biasa lah perempuan, kadang payudara nampak kecik, kadang punggung tak up, kadang pinggang melebar, kadang pula perut buncit ke depan.  Semua masalah berkenaan tubuh badan akan diselesaikan dengan pemakaian Premium Beautiful secara konsisten 8 jam sehari. Lama-lama pakai, cuols akan capai bentuk badan idaman tau! Tak caye? Tengok testimoni kat bawah ni.









3. Mempunyai Teknologi Far Infra-Red Rays (FIR) 
setiap helaian benang pada Premium Beautiful  disuntik dengan FIR. FIR membantu untuk meningkatkan metabolisme badan dan mempercepatkan proses pelangsingan badan. Selain itu, FIR pada PB juga membantu melancarkan peredaran darah, mengatasi masalah hormon dan membantutkan pertumbuhan sel kanser yang aktif dalam badan. Sebab tu pengguna PB ni dapat menangani masalah haid tidak teratur, cyst, fibroid, ketumbuhan dan pelbagai masalah wanita.

Hebat kan Premium Beautiful ni? Sememangnya korset PB ni luar biasa berbanding korset yang lain. PB adalah korset kesihatan yang direka 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan tubuh. Korset yang direka bukan sekadar untuk tampil kurus dan ramping berpotongan, malah membantu menjaga kesihatan dalaman wanita!

Berminat nak grab PB? Hubungi Tyaa sebab Tyaa sentiasa ada tawaran istimewa untuk clients PB Tyaa! Jom dapatkan harga istimewa dan special gift with direct consultations and guidance from Tyaa!

Tyaa Mohd
013-8114483
Premium Beautiful Expert 

Tuesday, 5 December 2017

CARA PALING CEPAT CERAHKAN KULIT BADAN DENGAN BODY SCRUB MARINE ESSENCE

Hi semua! Seronoknya cuti sekolah. Hari² dok umah je layan customer yg beli produk Tyaa jual. Hehe. Okay, so harini Tyaa nak share satu cara yang paling cepat untuk cerahkan kulit badan! Hanya guna Marine Essence Body Scrub Marine Essence produk keluaran terbaru SHOM. Untuk pengetahuan cuols, Body Scrub ni mengandungi khasiat garam buluh yg terbukti bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

Besar gedabak bekas body scrub ni. Boleh buat stok setengah tahun kat rumah!




Dalam banyak² Body Scrub yang ada kat pasaran, kenapa Tyaa pilih untuk menggunakan Body Scrub Marine Essence ni? Mesti cuols pon tertanya-tanya kenapa Tyaa cadangkan produk ni kan? Jom tengok khasiat Body Scrub Marine Essence ni! 

Khasiat Body Scrub Marine Essence 

1. Mengandungi garam buluh bagi mengembalikan keremajaan dan kecantikan kulit.
2. Mengandungi ejen pengelupasan semulajadi (serbuk kulit walnut dan serbuk isirong badam) yang mampu menanggalkan set kulit mati dan kotoran pada kulit dengan lembut. 
3. Diperkaya dengan SHEA BUTTER dan MINYAK JOJOBA untuk mengekalkan lembapan kulit dan mengatasi masalah kulit kering dan alergi. 
4. Dirumus dengan MADU dan VITAMIN E untuk menjaga kecantikan dan kesihatan kulit. 
5. Mengandungi EKSTRAK LICORICE dan EKSTRAK MULBERI untuk mencerahkan kulit secara semulajadi. 
6. Dirumus dengan gabungan wangian pati yang memberi ketenangan (minyak lavender, minyak kayu putih dan minyak Frankinsence) 

Banyak kan khasiat Body Scrub ni? Sebab tu Tyaa sangat sukakan Body Scrub ni! Bukan itu sahaja tau, kesan penggunaan body scrub ni pulak sangat pantas! Tak sampai 3 minit sapu kulit cuols akan jadi lebih cerah dan glowing! Sel² kotoran dan kulit mati yang ada pada kulit semua diangkat keluar oleh Body Scrub ni! Tak caye? Okay jom tengok sendiri bukti testimoni kat bawah.




Best kan? Cepat je sapu² terus buang segala kotoran yg menyebabkan kulit cuols kusam tu. Harga sebotol penuh pulak hanya RM47 sahaja dan tahan sehingga 6 bulan mengikut tahap penggunaan anda. Kalo serumah pakai 3 bulan aje la alamatnya! Hihi. Harga sangat berpatutan dengan khasiat kandungan produk dan pelbagai manfaat yang boleh kita dapat betul tak? Kalo cuols teringin nak mencerahkan kulit dengan cepat dan mengembalikan semula keremajaan kulit cuols, jemput whatsapp atau hubungi Tyaa di 0138114483 ye. 

Tyaa Mohd
013-8114483 (whatsapp @call) 
tyaamohd@gmail.com





Sunday, 12 November 2017

KELEBIHAN MIN CHA TEH TARIK DENGAN GARAM BULUH

Hi hi semua! Kalau uols nak tau, Min Cha ni merupakan teh pracampur dengan garam buluh. Ni merupakan produk terbaru keluaran Hai O! So, pencinta teh wajib rasa keenakan teh tarik yg penuh krim ni! Pagi-pagi sejuk ni syok layan Min Cha tau!


Nak tau apa bezanya Min Cha ni dengan teh tarik jenama lain kat luar tu? Sangat banyak perbezaannya okay! Antara perbezaannya adalah Min Cha ni :

✅ Tanpa Gula
✅ Dirumus dengan garam buluh
✅ Tanpa bahan pengawet
✅ Tiada bahan tiruan
✅ Sumber anti oksidan
✅ Dirumus daripada teh berkualiti PREMIUM
✅ Memiliki aroma yang lazat dan luar biasa
✅ Memiliki tekstur yang lebih halus dan berkrim
✅ Sihat dan murah



Banyak tau beza die dengan Teh Tarik yang kita selalu order kat warung tu! Min Cha ni pilihan yang jauh lebih sihat dan bijak. Bayangkan kalau hari-hari kita makan kat luar order Teh Tarik penuh krim (gula dan susu), kesian kat buah pinggang buat banyak kerja untuk uols betul tak? Why not kita bawa Min Cha ni kat kedai, boleh order air panas je kan dah jimat kat situ? 🙈

Hehe. Min Cha ni dalam bentuk sachet so mudah sangat nak bawak kat mana-mana. Macam Tyaa, order je air panas pastu confident je keluarkan Min Cha kat kedai! Haha. Well, pilihan yg lebih sihat untuk badan aiols. Hihi. Jom drink like a CELEBRI-TEA, like my idol si cantik manis Fazura ni.





Berminat nak cuba? Jom whatsapp Tyaa. Special price untuk kawan² di blog Tyaa aje! Whatsapp Tyaa kay?
📲 0138114483

Thursday, 21 September 2017

TIPS MUDAH ATASI SENGGUGUT




Hi semua! Apa khabar pagi ni? Pagi ni xde class so Tyaa ambik kesempatan untuk share beberapa tips tentang cara atasi masalah senggugut. Kalau uols nak tau, Tyaa ade kawan yang terpaksa menelan pil penahan sakit untuk menghilangkan sakit senggugut tiap kali dia dtg bulan.Tapi, terlalu kerap menelan pil penahan sakit ini tak elok dan boleh mendatangkan kesan sampingan kepada tahap kesihatan kita.

Kesian tengok die menahan kesakitan sampai tahap tak boleh nak angkat dari katil! Huhu. Memang kena cuti sakit la kalau kena senggugut ni. Payah juga kan bila senggugut ni boleh mengganggu aktiviti seharian kita.  Jadi, Tyaa ada beberapa tips yang boleh anda cuba untuk menghilangkan sakit senggugut yang anda alami.


1. Minum Air Suam
Simple kan? Cuba la. Air kosong suam ye. Memang akan melegakan senggugut uols tuh.




2. Minum Air Halia
Tyaa suka air halia! Biasa tyaa ketuk je halia pastu letak madu and air panas. Kalau nak rebus pun boleh. Terpulang uols lah nak cemana hehe.


3. Letakkan botol berisi air panas di perut
Ni ala² bertungku gitu tapi kita pakai botol je! Alaa botol coca-cola tuh. Letak je air sejuk campur dengan air panas. Pastu golek² kat perut tu memang selesa tau. Hilang senggugut tuh!! Cubala kalau x percaya. Hehe




4. Ambil supplement Ostematrix atau Gla Shaklee untuk melegakan senggugut
Yang ni cuba uols amalkan. Memang tak akan ade lagi senggugut uols tu. Supplement ostematrix ni merupakan sumber kalsium. Bila kalsium dalam badan uols cukup, takkan ade masalah senggugut ni lagi. Gla pulak akan kurangkan simptom-simptom PMS tu. Tyaa memang amal GLA complex ni and syukur xde dah masalah senggugut.


In shaa Allah kalau uols amalkan salah satu tips ni, xde lagi masalah senggugut tu. Kalau nak try ostematrix shaklee atau gla shaklee wsap Tyaa di 0138114483 ye😊 Byebye! Jumpa lagi di entri akan datang okay.

Saturday, 9 September 2017

KELEBIHAN MIN KAFFE BERBANDING KOPI LAIN

Morning semua! Harini Tyaa nak kongsikan kelebihan Min Kaffe berbanding kopi lain. Tapi, sebelum tu nak kongsikan dulu pengalaman sendiri yg dulunya memang x reti minum kopi. I don't know why but I just can't tolerate with coffee! Tapi, tu dulu la. Semenjak berkenalan dengan Min Kaffe ni, persepsi terhadap kopi 100% berubah! Cewah. Bukan apa, setakat 3 minggu dh amalkan Min Kaffe ni, berat aiols dh turun 3 kilo! Haa banyak tu, bukan senang nak turunkam berat tau. Dah la aiols malas gile nak exercise! Haha

Selain tu, lately rasa lebih bertenaga jugak berbanding sebelum ni. Sebelum ni, aiols lah Sleeping Beauty yg tiada tandingan! Haha balik² kerja confirm masuk bilik pasang air-con tdo terus, LEPAS MAKAN TENGAH HARI. Mana x gemuk hari² camtu! Haha! Tapi, sekarang syukur kurang rase mengantuk and rasa lebih bertenaga dah. Pagi² kat sekolah pun xde nye nak menguap sampai mata naik atas tu. Haha! Beza sangat tau.

Okay tu yg Tyaa alami sendiri la. Sekarang ni, Tyaa nak kongsikan apa kelebihan Min Kaffe ni berbanding kopi lain. Boleh tengok gambar kat bawah ni okay. Yang ni, based on testimonies and experience daripada family dan kenalan Tyaa yg turut mengamalkan Min Kaffe ni.














Banyak kan kelebihan Min Kaffe ni, beza sungguh dengan kopi yg kita minum sebelum ni yg lebih kepada kepuasan kita je. Maksud Tyaa sekadar sedap je la. Min Kaffe ni berkhasiat sebab ade garam buluh sekali. Garam buluh ni banyak gile kebaikan die untuk kesihatan. Sebab tu bila minum Min Kaffe ni, macam² penyakit dapat diatasi. Kalau uols nak try Min Kaffe ni, whatsapp je Tyaa okay. Sebarang pertanyaan tentang Min Kaffe ni pun boleh je uols direct whatsapp Tyaa, xde masalah. Baiklah, sekian sahaja perkongsian untuk entri hari ni. Bye bye! 

Tyaa
013 8114483



Tuesday, 5 September 2017

CARA UNTUK MENGHILANGKAN SENGGUGUT

Hello! Mungkin anda masih tercari-cari lagi cara untuk menghilangkan senggugut paling mujarab kan? Sakit kan bila senggugut ni. Kadang sampai berguling atas katil nak tahan sakit senggugut ni. Tak pun kena statik je jadi batu atas katil x boleh gerak langsung! Haha. Dengar je ngeri betul. Syukur Alhamdulillah Tyaa xde masalah senggugut ni. 

Ha, apa kata uols try amalkan Herba Maharani untuk atasi masalah senggugut uols tu. In shaa Allah, kesan seawal sebulan lepas uols amalkan. Herba maharani ni bukan sahaja dapat menghilangkan senggugut, tapi banyak lagi manfaatnya untuk kesihatan dalaman wanita. Uols boleh scroll entry kat bawah ni untuk lihat tentang kelebihan Herba Maharani ni. 



Jangan risau, Herba ini selamat untuk dimakan oleh wanita yang belum berkahwin juga. Ade je customer Tyaa yg belum berkahwin tapi amalkan herba maharani ni untuk atasi masalah senggugut. Syukur mereka pun dapat atasi masalah senggugut selepas konsisten amalkaan herba maharani ni. Di sini, Tyaa ingin kongsikan beberapa testimony pengamal Herba Maharani ni yang telah berjaya mengatasi masalah senggugut mereka. 

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Best kan? No more senggugut after amalkan Herba Maharani ni. Sekotak ade 300 biji untuk kegunaan sebulan. Berminat nak cuba? Boleh hubungi or whatsapp Tyaa okay. Baiklah, sampai sini saja perkongsian entry kali ni. Jumpa lagi di entry akan datang okay! 

Tyaa
0138114483

Monday, 4 September 2017

IKHTIAR HAMIL PALING BERKESAN


Hi semua! Harini, Tyaa nak kongsikan ikhtiar hamil yg paling berkesan untuk semua yg sedang ikhtiar untuk dapatkan anak. In shaa Allah, cara yg sangat mudah untuk diamalkan. Cara yang dimaksudkan adalah dengan menggunakan Premium Beautiful Corset. Premium Beautiful merupakan salah satu rawatan alternatif untuk mendapatkan zuriat. Tak percaya? Jom lihat testimonies pengguna Premium Beautiful yg berjaya berikhtiar dengan Premium Beautiful corset ni.


Testimoni 1 : Atasi fibroid dengan PB lalu positif hamil


Testimoni 2 : Positif hamil setelah keguguran


Testimoni 3 : Hamil walaupun susah nak lekat


Testimoni 4 : Atasi masalah kitaran period lalu hamil


Testimoni 5 : Hamil setelah 2 bulan memakai PB


Sebenarnya, banyak lagi testimony dari pengguna Premium Beautiful corset ni yang berjaya hamil setelah konsisten menggunakan PB. Tapi, saje je nak highlight latest testimonies pengguna PB ni dengan uols! Hehe. Tak salah kalau kita mencuba betul tak? Ni pun salah satu ikhtiar, in shaa Allah dengan doa dan tawakal, usaha untuk hamil tu akan dipermudahkan oleh Allah SWT.

Mesti uols nak tau bagaimana PB bantu proses kehamilan berlaku kan? Jom lihat kat bawah.

  1. Premium Beautiful mengurangkan dan seterusnya membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari yang diketahui banyak menyerang wanita terutama wanita berumur 40 tahun ke atas.
  2. Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormon estrogen dan progesterone, FSH, LH.
  3. Dengan hanya memakai Premium Beautifulkedudukan rahim adalah lebih stabil, kukuh, dilindungi dan disokong penuh sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang malah lebih baik lagi!
  4. Apabila rahim dalam keadaan baik, peluang untuk conceive adalah lebih tinggi!
  5. Sebenarnya kegemukan dan lebihan berat badan memang mengganggu hormon dan menjejaskan peluang untuk conceive. Premium Beautiful membantu menurunkan berat badan anda. Satu jam memakai PB akan membakar sehingga 900 kalori!!! 
  6. Boleh menyelesaikan masalah period yang tak teratur.
  7. Mengurangkan masalah period pain
  8. Premium Beautiful juga berkesan untuk menguatkan kembali otot rahim selepas bersalin.
  9. Boleh mengurangkan masalah keputihan.
  10. Premium Beautiful menyerap toksin di dalam badan melalui fabrik . 

Nampak tak bagaiman PB membantu untuk memudahkan proses kehamilan? Apabila badan kita sihat dan bersih, maka proses kehamilan akan lebih mudah untuk berlaku. Semoga segala ikhtiar kita untuk mendapat zuriat dipermudahkan oleh Allah SWT. jangan pernah henti berikhtiar, mana tau rezeki anda pulak hamil lepas berikhtiar dengan PB kan. Okay, kalau uols ade apa² pertanyaan tentang PB ni, jangan malu untuk whatsapp Tyaa ye. TQ for reading this entry.❤

Tyaa Mohd
0138114483
PB EXPERT


Sunday, 3 September 2017

CARA MEMBUAT KELUPIS SARAWAK

Hi uols! Raya Haji ni uols masak ape? Tyaa first time x balik kampung beraya sekali dengan mak bapak dan keluarga. Ni first time beraya haji berdua je dengan suami. Biasa memang kami balik kampung. Tapi tu la, cuti kejab je. Kalau balik naik kereta, dah bazir masa kat jalan sebab perjalanan balik dalam 12 jam on the road. So, cuti panjang nanti je la balik! Hehe. Bila dah beraya sendiri ni, kenala masak sendiri kan? Kalau beraya dengan mak bapak, harapkan masakan diorang jela. Haha! Bukan ape, jarang kan nak rasa air tangan mak bapak ni. Tambah² lagi dh berkahwin ni, merasa air tangan sendiri jela selalu. Hihu.

Okay, harini Tyaa nak berkongsi salah satu juadah yg Tyaa sediakan untuk beraya iaitu kelupis. First time buat kelupis tau. Alhamdulillah menjadi. Nasib la, kalau tak terpaksa la makan roti bantal time pagi raya! Haha syukur resipi ni menjadi. Husband pun puji cakap sedap. 🙈 Hehehe. Okay, jom lihat apa yg diperlukan untuk buat kelupis ni.

Bahan-bahan:
1. 2 kilo beras pulut
2. 2 paket serbuk santan
3. Garam secukup rasa
4. Daun nyirik

Itu sahaja bahan yg diperlukan. Mudah yg amat uols! Haha. Okay aritu Tyaa buat 2 kilo beras pulut, Tyaa pakai beras pulut susu brand Telang Usan. Maaf ye xde snap gambar bungkusan beras tu sebab excited nak masak! Makan berdua tapi masak 2 kilo beras alamatnya jadi stok untuk sebulan lah! Haha ni menunjukkan Tyaa memang x pernah ada experience lagi buat kelupis, ketupat, lemang dan keluarganya. Tak sangka boleh jadi dalam 27 biji kelupis. Lebihan tu masuk freezer nak makan nanti kukus je balik. Syukur walau xde experience tapi misi membuat kelupis ni berjaya. Boleh buat lagi next time! Okay fine, lari dari topik sebab excited sangat bercerita. Haha. Jom lihat langkah membuat kelupis di bawah.

Langkah-langkah membuat kelupis:



Cuci beras pulut sehingga bersih. Kemudian, toskan.




Masukkan bancuhan serbuk santan dan garam secukup rasa ke dalam kuali. Agak² sendiri lah ye rasa dia nanti. Seeloknya bagi rasa masin² berlemak untuk hasil yg lebih sedap. Tyaa pakai serbuk santan je sebab tu je yg ada kat rumah. Nak pakai santan perah atau santan kotak boleh je, lagi sedap hasilnya! Hehe. Masak dengan api perlahan sehingga pecah minyak.


Dah santan pecah minyak, masukkan beras pulut ke dalam bancuhan santan tu tadi.


Kacau sehingga santan diserap oleh beras pulut. Time ni uols boleh kacau² sambil merasa, kalau kurang masin tambah lagi garam. Kalau dah nampak lebih kurang macam gambar kat bawah ni, tutup api.


Biarkan beras pulut ni sejuk sedikit sebelum dibungkus ke dalam daun nyirik. Daun nyirik tu tadi jangan lupa cuci dulu sebelum guna. Husband Tyaa yg tolong cucikan dan keringkan kat bawah kipas. Dia siap tolong buangkan tulang daun yg keras tu jugak. Hehe. Tulang daun tu perlu dibuang untuk memudahkan proses melipat dan membungkus kelupis nanti. Now, let's wrap up our kelupis! Masukkan anggaran 2 sudu besar beras pulut ke dalam daun nyirik tu tadi. 


Kemudian, bungkus dan kukus selama 40 minit. 


Tyaa lipat² je asalkan ketat dan padat okay lah tu. Yang penting x masuk air kalau dikukus nanti. Time kukus nanti, aroma wangi dari daun nyirik tu akan memenuhi segenap pelusuk hidung dan rumah anda. Haha. Habis 40 minit, cuba cek kelupis anda dah masak ke tak. Sebagai langkah berjaga-jaga takut terbagi husband makan yg x fully cook. Hehe. Tyaa siap pasang timer okay untuk memudahkan lagi proses penyediaan kelupis ni. Dah 40 minit dikukus, maka siaplah kelupis kita! 


Mudah je kan? Jom try dan kongsikan pengalaman uols pulak buat kelupis ikut resipi ni. Dipersilakan untuk share resipi ini dengan ahli keluarga atau kawan² uols jugak. Okay, selamat mencuba! ❤