Thursday, 14 February 2019

SHAKLEE DAN ARTIS : 14 ARTIS YANG MENGAMALKAN SHAKLEE

Assalamualaikum semua. Memandangkan ai free sampai 1120 pagi ni, so nak buat satu entry terbaru untuk menghiasi skrin henfon cuols. Hehe.

ARTIS PUN AMALKAN SHAKLEE


Perasan tak, shaklee ni takda duta? Shaklee tak guna khidmat dan pengaruh selebriti untuk lariskan produk. No No No. Sebaliknya, kebaikan produk Shaklee banyak disebarkan oleh orang ramai termasuklah selebriti-selebriti terkenal tanah air.

Antara artis yang mengamalkan shaklee sebagai pelengkap nutrisi dan makanan tambahan adalah :

1. JIHAN MUSE
Jihan Muse amalkan Set Kehamilan Shaklee untuk melengkapkan nutrisi harian yang diperlukan oleh diri dan bayi dalam kandungan.




2. DATO' RAMLI MS
Dato' Ramli MS amalkan Vitamin C dan Vitamin E shaklee. Kedua-dua vitamin ni baik untuk kesihatan kulit dan ketahanan imun badan.




3. MIA AHMAD
Tu yang dipegang Mia Ahmad tu adalah tonik ajaib shaklee yang dikenali sebagai Vivix Shaklee. Vivix ni power sangat dan menjadi TOP PRODUCT Shaklee sebab tindakan penyembuhannya menjangkaui tahap SEL tau!




4. DATIN SERI SHAHIDA
Wow! Isteri kepada Pengasas Dherbs pun amal Shaklee tau. Nampak tak B Complex dalam gambar di bawah? B Complex ni mengandungi Folic Acid. Biasanya, B Complex Shaklee ni disarankan untuk diambil oleh ibu hamil dan untuk ikhtiar mengandung.




5. AZZA ELITE
2 tong ESP Shaklee spotted! Hehe. ESP ni sangat berkesan untuk mencantikkan dan menyelesaikan segala masalah kulit tau. Cuols yang nak cantikkan dan cerahkan kulit ai suggest ESP ni untuk dicuba!





6. RITA RUDAINI
Rita juga mengamalkan vivix sebagai langkah pencegahan penyakit dan penjagaan kesihatan yang menyeluruh. Betul kata beliau kan, kesihatan tu penting. Cegah lah sebelum terlambat. Sebab nilai sebuah kesihatan ni tak mampu dibeli dengan wang ringgit. Tapi, dengan pelaburan wang ringgit, in shaa Allah boleh menjaga kesihatan yang baik.





7. ASYRAF MUSLIM
 Asyraf juga tak ketinggalan untuk memanfaatkan kehebatan Vivix Shaklee. Banyak lagi produk Shaklee yang beliau amalkan. Boleh tengok sendiri gambar produk shaklee yang diamalkan Asyraf dalam gambar di bawah.





8. WANY HASRITA
Vitamin C Shaklee antara produk yang menjadi kegilaan baik wanita atau lelaki. Hihi. Sebab vitamin c ni boleh cantikkan kulit dan selesaikan masalah kulit seperti jerawat, bintik hitam dan mengecilkan lubang pori yang besar. Wany Hasrita pun amal Vitamin C Shaklee ni tau. Kalau cuols nak tahu, SEBIJI vitamin c mengandungi khasiat yang sama seperti memakan 7.5 biji buah oren! 




9. SYIFA MELVIN
Syifa amalkan Vitamin C dan ESP untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dia tau. Patut lah kulit sentiasa glowing dan flawless je kan!




10. ATITA HARIS
Mommy gorgeous ni pon amalkan Vitamin C Shaklee tau.





11. PUTERI SARAH LIYANA
Puteri Sarah amalkan banyak produk shaklee. Dah ada anak pun dia masih lagi amalkan produk Shaklee tau. Once dah rasa sendiri kesan dan kehebatan produk shaklee ni untuk kesihatan dan kecantikan, memang rasa rugi sangat kalau tak teruskan.




12. LEUNIEY NATASHA
Selebriti cantik ni juga mengamalkan produk shaklee semasa mengandung. Beliau amalkan ostematrix untuk bekalkan kalsium yang cukup untuk diri dan bayi dan kandungan. Menurut beliau, wajib untuk dia amalkan produk ni setiap kali hamil.





13. AYU RAUDHAH
FYI, Ayu amalkan Vivix Shaklee untuk kekal awet muda tau. Tonik ajaib Vivix ni merupakan minuman kesihatan yang tinggi antioksidan dan memperlahankan proses penuaan. So, kalau cuols nak sihat dan awet muda, wajib try Vivix ni ya!




14. HELIZA HELMI
Pejuang muda yang prihatin dengan isu ummah ni turut mengamalkan Vivix untuk kesihatan tubuh badan. Bila badan sihat, in shaa Allah dipermudahkan segala urusan dan aktiviti harian kita.



Ramai lagi sebenarnya artis yang turut mengamalkan produk  Shaklee ni. Cuma tak larat nak cerita satu-satu. Hehe. Cukup la setakat ni saja ya. Hihi. Cuols yang berminat untuk dapatkan produk Shaklee pada HARGA MURAH, klik gambar di bawah ya.


Wednesday, 30 January 2019

FUNGSI 9 AMINO ASID DALAM ESP SHAKLEE

Assalamualaikum readers. ;)

Harini ai FREE sikit so boleh curi masa untuk share beberapa fungsi asid amino yang ada dalam ESP Shaklee. ESP ni merupakan minuman protein berasaskan soya. Antara kelebihan ESP ni adalah mengandungi 9 asid amino PENTING yang TIDAK BOLEH DIHASILKAN OLEH BADAN.

Asid amino ini biasanya diperoleh daripada sumber pemakanan seharian kita. TAPI, tubuh TAK MUNGKIN dapat bekalan asid amino yang lengkap melalui pemakanan harian kita. Betul tak? 

SALAH sebab segelas ESP shaklee mampu membekalkan 9 asid amino penting ni! Hihi. Ya, segelas ESP sahaja. Mudah kan?


APAKAH AMINO ASID?


Amino asid merupakan sebatian organik yang bergabung untuk membentuk protein. Asid amino dan protein diperlukan untuk proses pembinaan sel. Kita boleh umpamakan asid amino ni sebagai bata-bata yang diperlukan untuk membina rumah.

JADI...


"Perlu tak asid amino tu?"


Kalau cuols nak tau, tubuh kita perlukan asid amino untuk membuat protein untuk membantu dalam proses :

  1. Memecahkan makanan
  2. Pertumbuhan
  3. Memperbaiki tisu dalam badan
  4. Melaksanakan pelbagai fungsi badan yang lain
  5. Membekalkan tenaga kepada tubuh




FUNGSI 9 ASID AMINO DALAM ESP

FYI, SATU HIDANGAN ESP mengandungi kandungan 9 asid amino mengikut sukatan yang disertakan di bawah. Teruskan membaca untuk ketahui kepentingan setiap asid amino yang ada dalam ESP.

1. Histidine (340 mg)
Diumpamakan sebagai metalloprotein iaitu asid amino yang boleh membawa bahan logam zat besi dan kuprum dalam darah. ESP ni kalau diambil bersama vitalea shaklee, anda boleh atasi masalah HB Low atau darah merah kurang.

Selain itu, ia juga dapat meningkatkan tahap penyerapan kalsium, menurunkan paras hormon histamine dan menangani masalah cirit-birit. Kalau cuols ambil ESP bersama Ostematrix shaklee, ia boleh bantu untuk penyerapan maksimum kalsium.


2. Isoleucine (630 mg)
Ia membantu untuk mengawal gula dalam darah untuk sintesis haemoglobin bagi menghasilkan tenaga.


3. Leucine (1160 mg)
Ia antara 3 asid amino yang berfungsi untuk meningkatkan jisim otot dan bantu pulihkan otot selepas bersenam. So, abam-abam yang berusaha nak bina otot badan boleh amalkan minuman protein ESP ni. Leucine ni juga memiliki fungsi sama seperti Isoleucine ya. (Rujuk nombor 2).


4. Lysine (890 mg)
Berfungsi untuk melakukan sistesis karnitin yang menukarkan asid lemak kepada tenaga serta berperanan menghasilkan hormon, antibodi dan enzim.


5. Methionine (180 mg)
Menghasilkan sulfur untuk metabolisme normal tubuh dan melakukan sistesis haemoglobin dan glutathione untuk melawan radikal bebas!


6. Threonine (520 mg)
Asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan asid amino lain bagi membantu penghasilan kolagen. Ia juga berperanan menghasilkan antibodi.


7. Phenylalanine (720 mg)
Asid amino ini merangsang penghasilan hormon catechlolamine yang bertindak untuk mengawal sistem saraf pusat dan saraf periferal.


8. Tryptophan (180 mg)
Asid amino terbesar yang berkait rapat dengan hormon serotonin dan melatonin yang membantu mengawal perasaan dan aktiviti tidur.


9. Valine (650 mg)
Diperlukan untuk metabolisme otot dan membaik pulih tisu yang rosak.


Sekarang dah tahu kepentingan asid amino dalam ESP untuk tubuh kan. Jom dapatkan ESP pada harga promosi. Promosi berakhir esok hari tau! Rugi kalau tak grab promosi diskaun 5% ni. Jimat berbaloi!




Berminat nak dapatkan ESP pada harga promosi beserta FREE GIFT daripada Tyaa boleh klik gambar di bawah ya.





Monday, 19 November 2018

4 KELEBIHAN DAFTAR AHLI SHAKLEE : RUGI KALAU TAK TAHU

Assalamualaikum semua. Entry kali ni Tyaa nak share kelebihan apabila cuols mendaftar sebagai ahli Shaklee. Tak ramai yang tahu kelebihan sekiranya mendaftar sebagai ahli Shaklee. RUGI sangat kalu tak daftar sebagai ahli ni!

Analoginya begini.

Kalau cuols pergi ke Supermarket, cuols nak beli produk pada harga MEMBER ke BUKAN MEMBER? Pastinya cuols sanggup berbaris 30 minit demi mendapatkan KAD KEAHLIAN betul tak? Kenapa tak beli je pada harga Bukan Member tu?

Sebab cuols diberi pilihan untuk dapatkan produk pada harga jauh lebih murah bila ada kad keahlian kan? Same thing goes with Shaklee. Eh eh tiberr je change language. Hiks. Baiklah, teruskan membaca untuk mengetahui pelbagai kelebihan sebagai ahli Shaklee.


1. PENJIMATAN HEBAT SEHINGGA 25 %
Biasa beli produk di Mall pada harga ahli boleh jimat sampai RM 5 pun dah melompat dengan girangnya kan? Dengan Shaklee. Cuols boleh jimat sehingga PULUHAN ringgit untuk SATU produk!


2. BELI PRODUK, DAPAT CASH BONUS
Ni part yang paling BEST. Selalu kita kumpul card points untuk tebus barangan kan? Dengan Shaklee, pembelian produk akan menyumbang untuk pulangan tunai. Cukup je 150 uv, Shaklee akan masukkan RM 23.25 dalam akaun weols. Makin banyak cuols kumpul points, makin tinggi CASH BONUS yang cuols dapat.

Ikut pengalaman Tyaa, memang dapat lebih dari tu. Yela, katakan awal bulan kawan nak order Set Kulit Cantik. Keesokan harinya, saudara pula pm nak beli Set Sakit Lutut untuk mak dia. And... Bila kawan ofis tau kita member Shaklee, dia pon berminat nak beli. So, dalam pada kita bantu orang lain untuk sihat dan cantik dengan Shaklee, tak sengaja lah dapat kumpul banyak points dan dapat CASH BONUS tu!


3. PEMBELIAN SISTEM ONLINE SHOPPING
Mudah je nak buat pembelian produk. Tak kisah la nak beli untuk sendiri ke, mak ayah ke, pak sedara ke, kawan ke. Masuk je dalam sistem shaklee online, keyin maklumat penerima. Settle. Shaklee yang akan poskan produk tu ke alamat anda. Mudah kan? Takyah la nak jalan jauh-jauh p Branch Shaklee. Buat je online. Mudah.




4. TAK PERLU KELUAR MODAL UNTUK BERNIAGA
Semua produk dalam sistem shaklee tu weols yang punya. Kita simpan je cantik-cantik dekat Branch Shaklee. Tiba masa customer nak beli, barulah kita keyin details customer kita tu. Keyin lepas customer buat pembayaran ya. Ni info khas untuk siapa yang berminat untuk jana pendapatan dari rumah ya.


BAGAIMANA NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE?
Yuran Keahlian Shaklee hanya RM 75 sahaja. Yuran ini untuk bayaran membership kit Shaklee yang akan menjadi milik anda. Membership kit ni lah untuk cuols rujuk semua perkara tentang produk Shaklee. Harga, Info dan sebagainya. Lepas bayar yuran ni, Shaklee akan pos Membership kit bawah ni terus ke alamat cuols.

Lepas buat bayaran RM 75 tadi, cuols boleh terus login masuk ke akaun Shaklee2u menggunakan ID sendiri. Nak buat pembelian produk terus pon boleh dah.





NAK DAFTAR PERCUMA?
Pembelian melebihi 200 uv layak untuk FREE MEMBERSHIP. Jimat RM 75! Caranya cuols kumpul je order kawan-kawan yang nak beli sekali. Cukup 200 uv, layak dah untuk free membership shaklee ni.

Apa tunggu lagi? Jangan bertangguh untuk nikmati pelbagai keistimewaan sebagai ahli Shaklee. Terus klik gambar di bawah untuk segera mendaftar!


Sunday, 7 October 2018

KETAHUI PELBAGAI MANFAAT AIR PUTIH UNTUK KESIHATAN

"MINUM AIR SEKARANG!"

Hah. Bukan saja-saja je mak-pak dan cikgu-cikgu di sekolah kerah kita minum air putih selalu! Tyaa paling tertekan bila tengok murid-murid bawak air warna-warni kat sekolah tau. Terus bagi didikan percuma kat budak tu cakap len kali bawak air putih je. Baru besar nanti jadi sihat dan CANTIK! Haha. Budak sekarang mana faham kalo kita explain berat-berat kan. Jadi Cice cakap la dalam bahasa yang mudah difahami lingkungan minda dorang. Hihi. Syukur ramai murid kat sekolah memang dengar kata. Tak pandai pun dorang belajar untuk jadikan amalan.


Kredit : Tipsfromtown



KENAPA WAJIB MINUM AIR PUTIH?

Tau tak berat badan kita merangkumi kira-kira 60 peratus air? Tubuh kita menggunakan air dalam semua aktiviti sel, organ, dan tisu untuk membantu mengawal suhu dan mengekalkan fungsi tubuh yang lain. Setiap masa, tubuh akan kehilangan air melalui pernafasan, berpeluh, dan pencernaan. Sebab tu lah WAJIB minum air putih. Tak nak la aktiviti sel dalam badan jadi lembab dan slow akibat tubuh yang kering-kotang kan? 

APAKAH MANFAAT AIR PUTIH?

Ada 8 manfaat air putih yang and perlu ketahui. Sila hadam dan cerna setiap satu ya. 

1. Menguruskan badan
Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita. Pergh! Minum air putih pun boleh kurus? Terus lari p ambik air. Haha. Gitu lah pompuan. Pantang dengar tips-tips nak kuruskan badan. 

2. Meningkatkan kesuburan
Tahukah anda bahawa air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa. Ni info baru untuk Tyaa jugak ni. 

3. Melancarkan sistem pencernaan
Minum air putih 8 gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat mengelakkan masalah sembelit serta meningkatkan proses pembakaran kalori secara lebih efisien.

4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air putih bukan saja dapat melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal. Rajin-rajin minum air putih ya. Kanser ni penyakit yang paling digeruni! Moga-moga tindakan kecil kita ni mampu elakkan diri daripada terkena penyakit kanser ni.

5. Rawatan kecantikan
Wow. Ingatkan SR Vita-C Plus je yang boleh cantikkan kulit! Rupanya air putih pun boleh ya?Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut. Haa malas minum air pun punca kulit jadi kusam. Kusam sebab banyak toksin berkumpul dalam badan tak dikeluarkan. Macam mana nak flash out toksin yang bergelumang dalam badan kalo malas minum air putih? 

6. Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika kita tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia. 

7. Menyihatkan jantung
Air putih juga dipercayai dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8. Ubat kepada penyakit strok
Air putih bukan sahaja digunakan untuk mengubati pelbagai masalah kulit, namun ia juga sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu menguatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.


KAJIAN TENTANG KEHEBATAN AIR PUTIH SEBAGAI PENAWAR PENYAKIT

Kajian oleh para sainstis mendapati bahawa amalan minum air putih sebaik saja bangun dari tidur setiap pagi mempunyai manfaat. Japanese Medical Society telah berjaya membuktikannya dalam kes-kes tertentu. Terbukti, amalan minum air putih mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Antara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan di Negara matahari terbit ini adalah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, arthristis, degupan jantung yang pantas, epilepsy, lemak berlebihan, bronchitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.

Nampak tak kepentingan air untuk kelangsungan kesihatan ni? Lepas ni kena rajin-rajin minum air putih ya. Boleh jadi sihat, cergas dan CANTIK. 



Thursday, 4 October 2018

VITAMIN C SHAKLEE : KELEBIHAN DAN KEUNIKAN SR VITA-C PLUS

Salam semua. Hari ni Tyaa nak kongsikan tentang salah satu produk Shaklee yang menjadi pilihan ramai. Vitamin C Shaklee sebenarnya dikenali dengan nama Sustained Release Vita-C Plus.

Apa itu Vitamin C?
Vitamin C merupakan vitamin jenis larut air dan berfungsi sebagai sumber antioksidan. Ia amat penting untuk menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang dan kesihatan tubuh badan kita. Kalau cuols nak tahu, banyak sangat kepentingan Vitamin C ni untuk tubuh kita. Malangnya, tubuh tak dapat menghasilkan sendiri Vitamin C ni. Sebab tu kita kena ambil sumber vitamin C melalui pemakanan seharian ataupun supplement. 

Tyaa memang amalkan makan buah-buahan, sayur-sayuran dan ambil supplement Vitamin C Shaklee. CUMA, buah dengan sayur tu tak dapat nak istiqamah makan. Hihi. Kadang ambil, kadang tak. So, Tyaa topup keperluan vitamin c harian menerusi Vitamin C shaklee je. Sebiji sehari je dah cukup tampung keperluan vitamin c yang diperlukan oleh tubuh. Best kan? Mudah, cepat dan jimat gittew. Bawah ni Tyaa sertakan gambar vitamin C shaklee untuk tatapan cuols.



KELEBIHAN DAN KEUNIKAN SR VITA-C PLUS
  • Sebotol ada 180 tablet untuk kegunaan SETENGAH TAHUN. Ambik sebiji sehari je cukup.
  • Sumber vitamin c semulajadi yang diekstrak dari jagung.
  • Setiap tablet mengandungi 525.35 mg Vitamin C dan turut dilengkapi dengan 120 mg Bioflavonoids. Bioflavonoids ni kita boleh dapat dari kulit buah oren. Tapi, cuols makan ke kulit buah oren? Pahit, tak lalu nak makan betul tak? Bioflavonoids ni penting tau. Ia berfungsi untuk  meningkatkan keberkesanan penyerapan Vitamin C, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Mujur dalam tablet vitamin c shaklee dah ada kandungan bioflavonoids ni. Kalo x memang TAK AKAN dapat sumber Bioflavonoids ni sebab ai tak lalu nak makan kulit limau tu. Hehe.
  • Memiliki teknologi Sustained Release : Melepaskan 100 mg vitamin c setiap 1 jam. Satu tablet membekalkan vitamin c berterusan selama 5 jam. Jadi, takde pembaziran berlaku sebab semua kandungan vitamin c dapat diserap oleh tubuh. Vitamin C biasa di pasaran tak ada teknologi Sustained Release ni tau. Maksudnya, lebihan vitamin C yang tidak diserap oleh tubuh disingkirkan melalui air kencing. Tak ke MEMBAZIR namanya tu? Hehe.
  • Setiap tablet memiliki khasiat yang sama dengan 7.5 biji buah oren. Ni paling best! Boleh bayangkan tak kalo cuols p kedai beli 7 8 bijik buah oren. Agak-agak berapa ringgit cuols kena bayar? Di tempat Tyaa capai belasan ringgit tau! Baik beli Vitamin C Shaklee ni. Jimat yakmat. Hihi. Sebiji baru 50 sen je cuols! MURAH MELAMPAU.





MANFAAT SR VITA-C PLUS

Berikut merupakan manfaat vitamin c untuk tubuh.


1. Manfaat Vitamin C untuk kulit
  • Merangsang pembentukan kolagen dalam badan dengan mengekalkan enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.
  • Melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif.
  • Mengurangkan kerosakan kulit akibat cahaya matahari.
  • Mencerahkan kulit secara sekata.
  • Memperbaiki kulit yang berjerawat, berminyak dan kering.
  • Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
  • Memulihkan luka, tonsils, kesan melecur dan ulser dengan cepat.
  • Berfungsi sebagai agen anti-radang.

2. Manfaat Vitamin C untuk kesihatan
  • Meningkatkan sistem imun - membina sel darah merah yang sihat untuk meningkatkan penyerapan zat besi, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
  • Memperbaiki masalah insomnia.
  • Meningkatkan tenaga badan dan mengelakkan keletihan.
  • Menghasilkan bahan pemancar saraf (neurotransmitter).
  • Mencegah penyakit buta akibat katarak.
  • Mencegah batu karang pundi hempedu.
  • Menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah.
  • Menghindar arteriosclerosis.
  • Mengekalkan kapilari darah yang sihat. 
  • Mengekalkan kolesterol dan tekanan darah yang sihat.
  • Memperbaiki stress & masalah berkaitan mental.
  • Memperbaiki resdung seperti bersin.

3. Manfaat Vitamin C untuk perangi kanser
  • Meningkatkan interferon semulajadi tubuh untuk merangsang pengeluaran T-cells melawan kanser, menyingkirkan kimia berbahaya & menghapuskan radikal bebas.


4. Manfaat Vitamin C untuk atasi Gout
  • Mengurangkan risiko penyakit gout
  • Menurunkan paras asid urik

ADA TAK ALAMI GEJALA DI BAWAH?
  • Mudah selsema
  • Mudah bersin
  • Mudah deman
  • Kulit kasar
  • Mudah stress
  • Wajah nampak tua dari usia 
  • Anemia
  • Penyakit skurvi
  • Luka lambat sembuh
  • Kolagen makin kurang
  • Gusi berdarah, bengkak
  • Rambut kering, bercabang
  • Hidung berdarah
  • Badan bengkak, sakit sendi
  • Kedutan, garis halus dan bintik usia

Ada? AWAS! Itu tandanya cuols kurang mendapat bekalan vitamin C! Alaa. Usah risau, pelaburan 50 sen je sehari kalo cuols beli Vitamin C Shaklee ni tau. Murah sangat! Dengan khasiat sebiji umpama makan 7.5 biji buah oren tu. Rugi kalo tak nak amal. Rajin makan vitamin C, kulit akan tambah cantik, tubuh badan pun tambah sihat dan bebas daripada gejala-gejala yang Tyaa senaraikan kat atas tuh.

Berminat nak dapatkan Vitamin C dengan tawaran istimewa? Klik gambar di bawah terus ya.





Wednesday, 19 September 2018

DOA MURAH REZEKI

Good morning. This is just one short and sweet entry keh. Hehe. Saja nak share dengan cuols satu doa agar diberi rezeki yang cukup dan halal dalam kehidupan.

Jom amalkan sama-sama doa ini. Semoga doa ini menjadi amalan harian kita. Tyaa doakan agar orang yang amalkan doa ini mendapat rezeki yang cukup dan berkat sepanjang hidup. Aamiin. Selamat beramal. 

Kredit : Pemilik foto

Monday, 17 September 2018

CARA HILANGKAN SAKIT LUTUT SEAWAL SEMINGGU





Sakit lutut ini berlaku disebabkan sendi yang dah lusuh dan haus. Sakit lutut dalam kalangan orang yang dah berusia dipanggil Osteoarthritis iaitu sejenis sakit sendi yang disebabkan oleh penuaan dalam sendi.

Tapi jangan ingat orang tua je yang alami sakit lutut ni tau. Orang muda pun ade je yang mengalami sakit lutut ni. Kebiasaannya terjadi akibat dari kecederaan lutut kesan bersukan ataupun mengalami masalah berat badan. Siapa yang tengah mengalami sakit lutut tu boleh cuba satu petua mujarab ni!

MINUM AIR HALIA REDAKAN SAKIT LUTUT 

Halia merupakan ubat yang sangat berkesan untuk mengurangkan kesakitan. Ini adalah disebabkan kehadiran sifat anti-radang dalamnya.

Credit : Top10homeremedies


Bahan - bahan yang diperlukan :
- 1 ketul halia
- 1 cawan air
- Sedikit perahan jus lemon
- Sedikit madu

Cara-cara penyediaan:
- Hancurkan 1 ketul halia
- Masukkan halia yang dihancurkan ke dalam 1 cawan air
- Didih selama 10 minit dan tapiskan
- Masukkan sedikit perahan jus lemon ke dalam air halia.
- Masukkan 1 sudu teh madu ke dalam campuran air halia dan jus lemon.
- Kacau hingga sebati dan sedia untuk diminum.

Boleh minum 2-3 cawan setiap hari sehingga sakit lutut hilang. Kalau tak lalu nak telan air halia yang pahit tu, sila teruskan pembacaan anda untuk mengetahui satu lagi cara yang mudah nak atasi sakit lutut tu.

HILANGKAN SAKIT LUTUT DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Supplement ni berkesan seawal SATU MINGGU tau. Ni testimoni daripada kawan Tyaa sendiri. Beliau cuba macam² produk nak hilangkan sakit lutut tu. Alhamdulillah. Amal shaklee tak sampai seminggu sakit lutut tu hilang.

Antara cadangan supplement untuk hilangkan sakit lutut adalah :

  1. Ostematrik
  2. Omega Guard
  3. Collagen Powder
  4. Vivix
  5. Advance Joint Health Tablet 







Antara testimoni yang dah berjaya atasi sakit lutut dengan supplement shaklee adalah seperti berikut :









Hebat kan supplement shaklee ni? Sekelip mata sakit lutut yang berpuluh tahun hilang. Ada yang makan malam ni, esok sakit berkurang. Kadar penyembuhan setiap individu ni berbeza kan? Jadi, kita usaha je berikhtiar. Lepas tu bertawakal pada Allah. In shaa Allah dipercepatkan lagi proses penyembuhan tu. Kalau anda nak dapatkan supplement shaklee ni pada harga yang istimewa, klik je link di bawah ya. Sekian perkongsian daripada Tyaa, Assalamualaikum. 😊