Thursday, 2 May 2019

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Selamat petang semua. Tinggal beberapa hari jak lagi masuk bulan Ramadhan. Moga kita semua bertemu dengan bulan penuh keberkatan ni. 

Hari ni Tyaa nak share tentang minuman isotonik iaitu Performance Drink Shaklee. Performance Drink ni merupakan alternatif untuk menggantikan minuman isotonik. Performance Drink merupakan pilihan yang tepat untuk anda sekeluarga. Kenapa perlu memilih Performance Drink?




Apakah Performance Drink?



Performance Drink dihasilkan untuk memberi tenaga yang berpanjangan. Ia merupakan minuman isotonik yang tidak ada kandungan karbonat dan mengandungi gula yang sangat-sangat sedikit. Minuman ini dapat membantu mengawal paras cecair dalam tubuh kita agar cecair dalam tubuh kita tidak kekurangan atau berlebihan.



2 Perisa Performance Drink

Dulu, ada 1 perisa je. Perisa natural orange. Kini, Performance Drink ini didatangkan dalam 2 perisa iaitu :

1. Perisa Lemon-Lime


Lemon-Lime dengan hirisan limau dan strawberry 





2. Natural Orange 



Dua-dua sedap! Bancuh takyah bagi gula tau. Okay je rasa dia, sedang-sedang manis je. 

Kelebihan Performance Drink 

Antara kelebihan minuman isotonik Shaklee ini berbanding dengan minuman isotonik yang dijual di pasaran adalah : 
  • Tidak bergas atau tidak berkarbonat.
  • Mengandungi gula yang sangat minima(less sugar).
  • Tiada lemak
  • Tiada kolestrol
  • Tiada pewarna atau pengawet tambahan 
  • Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)
  • Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
  • Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh.
  • Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.
  • Ujian klinikal- rumusan ekslusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini mampu meningkatkan tenaga sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam badan.

Kebaikan Performance Drink 

Antara kebaikan minuman isotonik ini adalah:
✔️Mengekalkan paras gula dalam darah.
✔️Mempercepatkan proses penyembuhan apabila otot cedera.
✔️Meningkatkan daya tahan badan dan otot.
✔️Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat.
✔️Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal.
✔️Membekalkan tenaga fizikal.
✔️Membantu badan lebih cergas dan aktif.
✔️Mengimbangi metabolisme air di dalam tubuh.
✔️Mengurangkan rasa haus.
✔️Mencegah penghidratan.
✔️Melembapkan kulit yang kering .



Siapakah yang sesuai dan boleh minum Performance Drink? 

Sebenarnya, Performance Drink ni sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga. Mak, ayah, anak semua boleh minum untuk kekalkan tenaga di tahap terbaik. Lagi-lagi nak masuk bulan puasa ni, ibu-ibu mesti nak pastikan anak-anak dan keluarga menjalani ibadah puasa dengan lancar dan bertenaga. Betul tak? 

Ibu yang menyusukan anak juga sangat digalakkan untuk minum minuman isotonik ni untuk bantu mengekalkan kandungan air dalam badan. Minuman ini dapat mengekalkan bekalan susu ibu supaya tidak berkurang. 

Minuman isotonik ini juga sesuai untuk:
✔️Mereka yang jarang atau kurang minum air, dehidrasi
✔️Mereka yang berpuasa
✔️Mereka yang aktif bersukan
✔️Mereka yang sering letih
✔️Mereka yang selalu tidur lewat malam
✔️Mereka yang selalu mengalami sakit kepala
✔️Mereka yang ada penyakit gout
✔️Mereka yang demam, selsema
✔️Mereka yang ada masalah vagina kering
✔️Mereka yang mengalami cirit-birit
✔️Mereka yang tiada selera makan
✔️Mereka yang suka minuman isotonik atau karbohidrat (altenatif yang lebih sihat)
✔️Mereka yang sedang hamil (terutama jenis kerap muntah)
✔️Kanak-kanak yang demam


AMARAN: Performance Drink tidak sesuai untuk bayi dan kanak-kanak di bawah usia 2 tahun


TESTIMONI PELANGGAN













#kredit untuk pemilik testimoni


Cara bancuh Performance Drink 



Minuman ni sesuai diminum sewaktu bersahur dan berbuka. Boleh lah elakkan anak-anak dan keluarga kita minum minuman manis saat berbuka. Berminat nak beli Performance Drink ini untuk bulan puasa? Klik gambar comel kat bawah ni untuk direct whatsapp Tyaa. 



Wednesday, 1 May 2019

TESTIMONI PENGGUNA YOUTH SKINCARE SHAKLEE

Salam Hari Pekerja semua! Hari ni Tyaa nak share testimoni pengguna youth skincare. Youth ni best sangat, kebanyakan customer Tyaa yang baru beberapa hari cuba siap update rasa muka lagi lembut, jerawat kecut, muka dah tak kusam dan banyak lagi feedback best-best tau!

Confirm cuols bakal terkejut dengan testimoni pengguna youth kat bawah ni! Hehe. Betul lah, sangat BERKESAN skincare ni. Setakat ni, 100% yang beli dengan Tyaa bagi feedback best-best!

Antara KESAN youth skincare ni adalah:

Ikut kajian yang telah dijalankan oleh shaklee, sampel kajian telah menunjukkan kesan perubahan pada umur kulit mereka menjadi 10 TAHUN LEBIH MUDA setelah menggunakan skincare ini.

Selain itu, mengikut kajian juga, skincare YOUTH ini berjaya :
✔️Menghilangkan peta jeragat
✔️Menghilangkan jerawat
✔️Mencerahkan kulit
✔️Mengurangkan garis-garis halus
✔️Mengurangkan bintik hitam
✔️Mengecilkan liang pori ternganga
✔️Meremajakan kulit
✔️Mengatasi wajah berminyak
✔️Mengatasi masalah kulit kering
✔️Mengurangkan kedutan
✔️Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
✔️Menganjalkan kulit yang kendur
✔️Menghilangkan parut
✔️Memperbaiki struktur kulit berlubang

Dan banyak lagi gaisss. Sila tengok sendiri kesan youth pada pengguna di bawah ya!!






























Best kan? Nak cuba skincare terbaik ni. Boleh hubungi atau whatsapp Tyaa di
0138114483. Nak bagi anda harga promosi bulan ni. Jimat ratus-ratus tau. Tyaa bagi FREE MEMBERSHIP sekali untuk anda. Berminat cepat klik gambar di bawah ya. 



MY SHAKLEE JOURNEY : KINI PEMEGANG INCOME 4 ANGKA



SUBHANALLAH dengan izinMu, ALHAMDULILLAH 😭

Akhirnya Tyaa berjaya rank up as SUPERVISOR pada APRIL 2019‼️ Semuanya berlaku sekelip mata, bagitau leader nak rank up as Supervisor and jalan terbuka luas asbab minda yang telah dikunci rapat dengan target.

ALHAMDULILLAH I am now SUPERVISOR SHAKLEE & pemegang income 4 ANGKA! Pagi ni bukak web shaklee dan tengok amount bonus bulan ni, Allahuakbar. 😭 Ketar rasa. Tak sangka! Tapi itu realiti! I am NOW and always WILL. Now fight untuk dapatkan income pertama 5 angka pulak!!!

Bulan ni Tyaa berjaya lahirkan 7 orang ahli baru dengan FREE MEMBERSHIP. Semua ahli baru dan lama ni Tyaa akan GILAP dan PIMPIN untuk capai income 4 angka jugak!

Tak lupa pada suami tercinta yang  tolong doakan kejayaan Tyaa dan support usaha Tyaa untuk berjaya. THANKS A LOT buat leader ku sayang, Master  Nini Muhammad yang sentiasa mendorong Tyaa untuk BERJAYA.

Untuk bulan ni, Tyaa buka kepada 6 orang baru yang berminat nak capai kejayaan sama! Tyaa bongkar rahsia KEJAYAAN ini HANYA untuk semua yang berminat sahaja.

Klik link ni andai berminat πŸ‘‡πŸ˜Š

TYAA, SAYA NAK JUGAK!

Jom lakar kejayaan anda bersama Tyaa! πŸ’•

Tuesday, 16 April 2019

KELEBIHAN PERFECTING SKIN TONER YOUTH SHAKLEE


PERFECTING SKIN TONER YOUTH SHAKLEE 



Step kedua lepas menggunakan cleanser, tentulah toner kan. Toner ni boleh je guna kapas atau jari, cuma tepek-tepek manja gitu je. Tapi sebaiknya guna kapas ya.

Antara yang best tentang Toner youth ni adalah ia mengandungi vitamin, khasiat polifenol dari anggur muscadine dan green algae complex. Bahan-bahan ni sebenarnya dapat memberikan pembersihan berganda! Cakap orang putih, double cleansing lah. Hehe.

Lepas guna toner ni kulit rasa lebih bersih dan semakin glowing. #toneryouth ni mengandungi campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk menambah seri kulit, menyingkirkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda

Bahan-bahan utama
Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau

Lepas pakai #tonershaklee ni kulit rasa fresh sangat-sangat. Bila gosok dengan kapas, boleh nampak sisa-sisa kotoran melekat dekat kapas tu even kita dah cuci bersih dah. Dia bantu bersihkan kulit sampai ke liang roma. Blackheads pun tanggal tau masa gosok dengan kapas tu. Memang amazing sangat-sangat! Pores pun nampak makin rapat and kulit makin licin.


Perlu ke pakai toner? 
Lepas dah cuci dengan Luminous Gel Oil Cleanser, mestilah nak kena letak toner pula kan. Wajib tau, sebab waktu mencuci kulit, liang-liang roma kita sedang terbuka. Jadi, kena pakai toner mengeluarkan saki baki kotoran seterusnya menghaluskan liang roma kulit.

#tonershaklee ni buang semua sel kulit mati dan segala kotoran, pencemaran kat muka. Sel mati ni kecik sangat kita tak nampak so kena guna kapas + sapu toner youth ni untuk buang.

Cuba bayangkan jika muka tak cuci bersih, pastu semua kotoran & bahan kimia ni akan meresap ke dalam kulit kita. Tu yang sebabkan liang pori kat muka jadi tersumbat akibat kotoran. Tambah lagi minyak dari kulit yang nak keluar takda saluran. Tu yang sebabkan jerawat, jeragat semua tu.



Keunikan Perfecting Skin Toner Youth 
Apa yang best tentang Perfecting Skin Toner ni?  #toneryouth ni semestinya tidak seperti produk skincare lain, toner Youth ini bertindak dengan lembut dan tidak memedihkan kulit.

Ia diperbuat dari 100% botanikal jadi tiada keraguan menggunakannya.  #tonershaklee mengandungi vitamin, polifenol untuk memberikan nutrisi kepada kulit.



Kelebihan Perfecting Skin Toner
✔️menanggalkan sel-sel mati sekaligus membebaskan kulit anda dari kekusaman.
✔️membersih sambil menyegarkan kulit anda.
✔️kulit akan lebih berseri dan cerah.
✔️sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Kenapa Youth Perfecting Skin Toner ini best & terbaik?
✔️Dalam Youth Perfecting Skin Toner ni ada Muscadine Grape Extract yang mana grape premium yang sama ada dalam Vivix tu. Tu yang buat skin glowing makin cantik. Dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. ✔️Kandungan Green algae - menghaluskan kulit, tinggi abtioksidan yang akan melindung kulit dari radikal bebas dan bagus untuk menghalang pembiakan bakteria jerawat.
✔️Youth Perfecting Skin Toner juga ada exfoliating effect. Yang ni dia sangat membantu membuang sel kulit mati yang ada terlekat pada permukaan kulit muka kita yang banyak menyebabkan kulit jadi kusam gelap, tona kulit jadi tak sekata dan berjerawat.
✔️Toner Youth ini bebas alkohol! Efek dia sangat lembut pada kulit. Tak rasa pedih. Juga kulit tak rasa mengering lepas guna. Rasa segar dan lembut sangat lah.

Berminat nak dapatkan #toneryouth pada harga MURAH BERBALOI klik gambar di bawah ya.