Sunday, 15 April 2018

KASUT INFINENCE REKAAN PROF DATUK JIMMY CHOO

Salam hujung minggu guys! How's your weekend? Mine was awesome! Timw weekend ni laju je aktiviti bisnes aiols. Hiks. Oh untuk entry kali ni, Tyaa excited sangat nak share tentang koleksi terbaru from SHOM which is Infinence shoes!

Kasut infinence merupakan rekaan Datuk Jimmy Choo yang merupakan pereka kasut antarabangsa! Rekaannya yang eksklusif dan bergaya menyebabkan ramai wanita dari dalam dan luar negara memilih untuk memakai kasut rekaan beliau! Kalau nak tahu, Princess Diana pon pakai kasut rekaan beliau tau! Aiyoo. Memang bangga aiols bila tahu beliau berkolaborasi dengan SHOM untuk hasilkan Infinence shoes nih.



Okay sebelum tu, Tyaa nak kenalkan rekaan pertama koleksi Infinence dengan cuols. Untuk koleksi Infinence yang pertama, dikenali dengan nama Laura yang direka dengan 3 warna eksklusif! 

Koleksi warna LAURA Infinence Shoes



Warna : Rose Red

Warna : Sand Gold

Warna : Emerald Green

Semua warna cantik memukau! Sampai pening dah nak pilih yang mana. Haha. Dah mula berangan terbayangkan kasut ni dipakai untuk Raya 2018! Hihi. Next, Tyaa nak cerita pasal harga pulak. Confirm cuols pon tak sabar dah nak tau harga kasut Infinence ni kan? Hehe. 

Harga LAURA Infinence

Bukan RM 3000. Bukan juga RM 2000. TAPI KURANG DARI RM 1000! OMG biar betul, brand Jimmy Choo kot! Biasa price range above RM 3000. Ni tak cecah RM 1000 pun? Nak lagi murah jom sign up ahli SHOM. Ish ish wajib grab sepasang dua ye dak? Haha. Paling best, beli sepasang pun cuols berpeluang dapat CASH BONUS. Haish untungnya berniaga dengan SHOM ni. Banyak nau kelebihannya. Nak register ahli, whatsapp je Tyaa di 0138114483 okay? (sempat juga promote. Haha) 



KELEBIHAN LAURA INFINENCE SHOES





Kalau cuols nak tahu, Fazura menyatakan bahawa dia memakai kasut Infinence sepanjang hari semasa shooting. Beliau menyatakan bahawa kaki tak sakit, tumit pon tak sakit dan selesa dipakai sepanjang hari. Ni sangat penting sebab wanita boleh naik angin bila pakai kasut tumit tinggi yang menyakitkan kaki. Last², pakai palm shoes juga selesa. Nak bergaya dengan kasut tumit tinggi, meh try Laura Infinence ni. 100% direka dengan leather. Siap disertakan dengan padding yang mengandungi Far Infrared Rays lagi. Sebab tu, bila pakai kasut ni kaki tak sakit dan selesa je. 

PRODUCT DESCRIPTION
πŸ‘  ​Heel height : 4'' 
πŸ‘  Fully handmade with genuine leather 
πŸ‘  Leather upper and leather lining 
πŸ‘  Quality out-sole for good grip and durability 
πŸ‘  Cushioned with metatarsal and energy paddings for greater foot wellness 
πŸ‘  Unbreakable and perfect straight heels


Lepas try Laura Infinence nih, confirm it will be our fav too! Berminat nak dapatkan kasut rekaan Jimmy Choo ni sila hubungi / whatsapp Tyaa di 0138114483 okay. Nak sign up member SHOM pon boleh. 😊








Friday, 13 April 2018

5 AMALAN BERPANTANG SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum semua. Seronoknya bila hari Jumaat. Esok lusa bercuti daripada segala tekanan kerja. Hehe. Baiklah, hari ni Tyaa nak berkongsi 5 amalan berpantang yang biasanya diamalkan oleh ibu selepas bersalin.

Antara kelebihan daripada mengamalkan amalan berpantang adalah para ibu berjaya mendapatkan semula bentuk badan yang menarik, memantapkan kesihatan dan kecergasan badan serta tampil menarik dan menawan.

1. Bertungku
Bertungku dapat mengecutkan batu merian bagi memecahkan lemak di bahagian perut. Selain itu, amalan bertungku dapat memecahkan darah beku selepas bersalin. Biasanya, ramai yang menggunakan batu tungku atau bata merah yang dibalut dengan kain untuk bertungku.




Namun, proses ini agak rumit untuk ibu selepas bersalin. Yalah, dengan takde tenaga lepas bersalin nak letak lagi batu berat² kat perut pasti rasa malas nak buat. Bila tak buat, kesannya perut memboyot! So, rajin² kan diri membakar batu tungku untuk bertungku ye.

2. Pemakaian bengkung
Tujuan memakai bengkung ni bukan sekadar nak merampingkan pinggang. Sebenarnya, bengkung membantu membentuk kembali otot-otot, perut, pinggul dan menjaga peranakan agar tidak jatuh. Oleh itu, amalan menggunakan bengkung semasa berpantang amat penting untuk menegangkan semula bahagian badan yang menggelebeh.



3. Urutan selepas bersalin
Semasa bersalin, para ibu menggunakan banyak tenaga sehingga menjadikan mereka lemah. Sendi-sendi juga turut terjejas dan sakit. Oleh itu, amalan berurut selepas bersalin sangat membantu untuk melegakan sendi-sendi dan melancarkan peredaran darah dalam badan.



Bagi ibu bersalin secara pembedahan pula, urutan di bahagian perut hanya dibenarkan selepas 6 bulan tempoh bersalin. Ini adalah untuk memastikan luka pembedahan sembuh sepenuhnya.

4. Jamu
Biasa dengar ibu selepas bersalin digalakkan untuk memakan jamu kan? Memakan jamu atau minuman herba ini membantu menambah tenaga, membuang darah kotor dalam badan, merapatkan ruang rahim dan mengelakkan pengumpulan angin dalam badan. Antara jamu berpantang adalah air akar kayu dan ubat periuk.


Rasanya yang agak pahit terkadang menyebabkan para ibu mengelat untuk mengamalkannya! Hihi. Di sini, Tyaw ingin syorkan anda amalkan Herba Maharani semasa berpantang. Banyak kebaikan Herba Maharani untuk ibu berpantang. Selain itu, Herba Maharani mudah dimakan kerana ia dalam bentuk biji kecil dan tidak pahit. Contact je Tyaa kalau nak try Herba Maharani ni di 0138114483 okay!



5. Tidur dan rehat yang mencukupi
Amalan ini amata penting untuk setiap ibu berpantang. Hal ini kerana tempoh berpantang merupakan waktu kritikal untuk memulihkan semula kesihatan badan serta luka dalaman selepas bersalin. Tanpa rehat yang cukup, anda akan berasa tertekan dan lesu sepanjang tempoh berpantang.



Begitulah 5 amalan berpantang yang anda boleh amalkan. Kalau rasa susah sangat nak ikut 5 amalan berpantang ni, Tyaa syorkan anda memakai bengkung Premium Beautiful. Bengkung moden ini bertindak khas untuk memulihkan semula kesihatan dalaman ibu selepas bersalin serta memantapkan bentuk badan ibu kembali. Korset ini mudah dipakai dan selesa digunakan kerana diperbuat daripada fabrik berkualiti tinggi.

Dipakai minimum 8 jam sehari, umpama melalui 5 sesi bertungku. Mudah kan? Takyah bazir masa membakar batu dan mengehadkan pergerakan semasa bertungku. Hanya sarung je korset Premium Beautiful dan segala amalan di atas dijalankan oleh korset ini. Kalau anda berminat nak dapatkan bengkung ini, sila hubungi/ whatsapp Tyaa di 0138114483.

Tuesday, 10 April 2018

KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET

Hai semua. Apa khabar? Tyaa doakan anda yang membaca post ini diberikan kesihatan yang baik. Okay, so malam ni Tyaa nak share beberapa kelebihan premium beautiful atau lebih mesra dengan nama PB korset.

Baiklah, kelebihan PB nih ada pada fabrik & fungsi PB ni sendiri.

1. FABRIK AKWATEK AKWADYNE
Fabrik PB diperbuat daripada fabrik akwatek akwadyne yang sejuk, selesa,  berkualiti tinggi serta tahan lasak. FYI, tak rugi beli PB kerana PB ni tahan bertahun-tahun lamanya. In fact, Tyaa pernah terserempak dengan pemilik PB yang cecah usia 11 tahun tau!

Time tu pergi stokis punch products, akak tu cakap first time pergi hantar PB dia untuk repair sebab cangkuk tercabut. Once in 11 years cuols!! Tak sangka betul betapa lasaknya PB ni. Tak lusuh by time. Tyaa sendiri tengok PB dia tak longgar, masih hitam cantik warnanya & lace pada PB juga tidak berbulu!

2. FUNGSI PREMIUM BEAUTIFUL
Ni paling best, pakai PB bukan sekadar untuk cover lemak semata-mata malah PB dapat menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan serta membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan.

Rujuk gambar di bawah untuk fungsi bagi setiap helaian PB korset.




Banyak kan kelebihan PB nih? Sebab tu ramai yang mula memilih untuk memakai pakaian dalam eksklusif nih untuk menjaga kesihatan & kecantikan tubuh badan. Kalau anda berminat nak dapatkan Premium Beautiful pada harga mampu milik, sila hubungi Tyaa di 0138114483 ye. Pembelian PB akan mendapat special gift from Tyaa.

Tyaa Mohd
0138114483
Premium Beautiful Expert


Monday, 26 March 2018

RESIPI BUBUR AYAM MCD YANG SEDAP

Hi cuols! It 30 to 12 am while I'm typing this tapi it's okay. Tak ngantuk lagi, so Tyaa nak kongsikan resipi bubur ayam ala MCD versi advanced resipi. Rasanya sangat close! Serius cuols patut cuba resipi ni. Mudah, sedap & pastinya sihat! Hehe. Okay tak yah cakap banyak, sila rujuk resipi di bawah.

Bahan-bahan :

  1. Ayam - bahagian dada, wings & paha
  2. Beras la of course . Lol
  3. Air
  4. 1 kiub pati ayam Maggi
  5. Carrot
  6. 3 ulas bawang putih
  7. Seinci halia
  8. Lada hitam
  9. Garam secukup rasa
  10. Maggi secukup rasa
  11. Sedikit minyak bijan
  12. Ikan bilis

Cara memasaknya :
  1. Cuci beras. Masukkan air banyak² dan rebus bersama ayam. Pakai bahagian wings & paha lagi sedap rasa bubur tu! Bahagian isi dada cuols potong kecik². 
  2. Ketuk bawang putih & halia dan masukkan dalam rebusan tadi. Rebus lama² sampai jadi bubur. 
  3. Masukkan kiub pati ayam, potongan carrot, sedikit lada hitam, maggi secukup rasa & minyak bijan.
  4. Jika terlampau pekat, tambah air. Biar dia jadi cair² sikit. Sedap! 
  5. Goreng ikan bilis & tabur atas bubur yang dah siap dimasak. 
  6. Kunci pintu bilik & nikmatilah bubur ayam ala mcd gitu! πŸ˜‚

Buruknya perangai. Haha! Makan lah bersama keluarga hidangan yang lazat lagi berkhasiat ni. Hehe. Feel free to share this entry kepada keluarga & kawan² anda ye. Semoga bermanfaat! 😊

Wednesday, 7 March 2018

5 TIPS MUDAH KURANGKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum semua. Sihat ke? Semoga Allah SWT mengurniakan kesihatan yang terbaik kepada kita semua. Baiklah, berbalik kepada topik yang Tyaa akan kongsikan, Tyaa yakin rata-rata yang baca entri ni tengah usaha kaw² nak turunkan berat ye dak?

Don't worry, be happy. Tyaa akan kongsikan 5 tips mudah untuk kurus dengan cepat.

Tips pertama : Elakkan Makan Malam
Kalau cuols nak tahu, ni tips paling mudah untuk kurangkan berat badan. Badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 4 jam untuk mencerna makanan. Lagi parah kalau lepas makan, tidur pula 30 minit kemudian. Makanan pun tak sempat dicerna, maka tersimpanlah makanan tersebut sebagai "tenaga yang tidak diperlukan" iaitu lemaks durjana.  Kalau nak makan pun, pastikan makan 3 ke 4 jam sebelum tidur.

Tips kedua : Berjalan instead of naik escalator atau lift
Lepas ni kalau pergi Mall, rajin-rajinkan lah diri untuk memperbanyakkan langkah harian anda. Tak pun jenguk lah seluruh kedai yang ada di Mall tu. Jangan balik bawak poket kosong pulak ye. Cuci mata je, jangan cuci sampai licin bersih purse korang tu! Haha! Berjalan terbukti mampu mengurangkan berat badan dengan cepat. Mulakan dengan 10 000 langkah sehari. Lepas tu, cuba konsisten buat sekurang-kurangnya 15 000 langkah sehari. Confirm cuols dapat nampak penurunan berat badan yang ketara. BTW, Tyaa cadangkab cuols pakai jam yang boleh detect langkah kaki tu, senang sikit monitor langkah harian kita betul tak? Tapi kalau rajin nak kira manually, silakan. Haha.

Tips ketiga : Hentikan pengambilan MINUMAN BERGULA
Tyaa ada kawan yang hentikan terus minum minuman bergula dan berjaya turunkan berat sehingga 10 kg! Ada kajian menunjukkan bahawa tubuh cenderung untuk membakar gula terlebih dahulu berbanding lemak. Namun, keupayaan tubuh membakar lemak adalah rendah. Tak sempat pun nak bakar lemak sedia ada dalam badan, gula berlebihan yang tak sempat dibakar tu pula bertukar jadi lemak. Maka, berkoyan-koyanlah lemak dalam badan anda. So, lepas ni cuba hentikan dulu minuman bergula. Kalau teringin sangat, beralihlah kepada minuman tanpa gula. Eh adeke? Ade tau! Minum je teh tarik fazura tu, Min Cha yang tiada gula dan pengawet tambahan. Kalo tekak teringin kopi, minum lah Min Kaffe. Sama jugak tanpa gula dan pengawet tambahan.

Tips keempat : Buat PLANK setiap hari

Tahu tak macam mana nak buat plank? Satu fakta menarik tentang plank ni adalah tubuh tetap membakar kalori walaupun anda sedang tidak aktif! Menarik kan? Buat dalam lingkungan 10 ke 15 minit untuk hasil yang memuaskan. Buat konsisten sebulan confirm turun berat kaw² tau! Ce try, nanti bagitau Tyaa berkesan tak kat cuols. But make sure buat hari² tanpa skip!

Tips kelima : Pakai Premium Beautiful (PB) korset
Tips ni cuols kurus dalam masa 5 minit atau kurang! Tak caye? Tengok bukti kat bawah ni.



Paling best, pakai konsisten sebulan dua CONFIRM kurus. Ni tips paling mudah untuk kurus serta-merta tau. Plus, korset SUPERBRAND ni tak macam korset jenama lain. Korset ni sangat selesa dipakai, terasa macam diurut-urut je badan! Terlampau selesa! Syukur sekarang Tyaa masuk bulan keempat pakau PB ni. Bawah ni testimoni Tyaa sendiri. Tyaa berjaya turunkan 8 kg dalam masa 4 bulan yahoo!!


Syukur lah dari takda perubahan. BTW Tyaa langsung tak diet atau exercise. Pakai PB je. Memang happy gile bila dapat perubahan macam ni. Sekarang, usaha nak turunkan 5 kilo lagi sebelum raya! Doakan Tyaa ye? Tips rahsia turunkan berat badan dengan PB Tyaa akan ajar pada client Tyaa through whatsapp.

Semoga tips-tips yang Tyaa kongsikan ni bermanfaat untuk cuols semua. Kalau berminat nak tahu more about premium beautiful corset, meh sembang di whatsapp.

Tyaa Mohd
Premium Beautiful Expert 
0138114483

Wednesday, 21 February 2018

7 FAKTA MENARIK TENTANG SAHAJIDAH HAI O MARKETING

Hi semua! Hari ni baru masuk keje. Semalam ambik CRK sebab kereta tetiba tak nak start. Kereta pun rebel tak mo p keja. Haha! Hari ni Tyaa nak kongsikan 7 fakta menarik tentang syarikat bisnes Tyaa. Pernah dengar tak SHOM? Atau dikenali sebagai Sahajidah Hai O Marketing.

Sebelum join bisnes bersama Hai O ni, Tyaa x ambik tahu sangat tentang background syarikat ni. Yalah, tujuan nak buat side income je tak terfikir langsung nak buat research tentang background company. Once dah join bisnes ni, baru Tyaa terpegun dengan kehebatan company ni! Hamboi terpegun ye. Haha.

Berikut merupakan 7 fakta penting yang perlu anda ketahui tentang SHOM.








Hebat kan SHOM? Bangga sangat berpeluang menjadi usahawan SHOM. Ternyata SHOM ni bukan calang-calang company. Fakta-fakta ni menjadikan Tyaa lebih bersemangat nak meroket buat bisnes! Haha. Wells, company ni kukuh dan cemerlang. Siap dapat pengiktirafan Forbes Asia 4 kali berturut-turut pulak tu!

Tyaa dah rebut peluang berbisnes bersama SHOM. Dah merasa bonus WOW gitu! So tunggu apa lagi guys? Background syarikat ni terbukti cemerlang! Jom bagi peluang pada diri anda untuk menceburi bidang bisnes. Who knows SHOM ni adalah platform anda ke arah MONEY AND TIME FREEDOM! ❤ Berminat nak tahu lebih lanjut tentang bisnes SHOM ni feel free to whatsapp Tyaa okay!

Tyaa Mohd
0138114483

Sunday, 11 February 2018

PELUANG BISNES MUDAH DI MIRI DAN MARUDI

Salam hujung minggu guys! So, how's your weekend? Weekend Tyaa best sangat! Sebab first time pergi ke Miri untuk bisnes sharing dan COD products customers.


Muka excited nak hantar Premium Beautiful ke tuannya di Miri. Hiks. Tyaa jugak deliver beberapa hot selling products marine essence, min kaffe dan eziclean multi purpose spray. Mudah sangat bisnes sebab produk SHOM ni memang jadi rebutan tak kira online atau offline! Ada saja permintaan daripada customers. Yang dok jauh dari Tyaa biasa memang HQ yang tolong poskan. Mudah kan? Tyaa cuma masukkan details customers secara online. Selebihnya, HQ yang uruskan.





Setakat ni, first time Tyaa buat COD di Miri. Alang² dah ke Miri hantar products, customer request untuk Tyaa kongsikan tentang bisnes with SHOM ni. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Client pon berpuas hati dengan perkongsian Tyaa dan terus daftar agent. RM 50 aje untuk dapatkan pelbagai keistimewaan sebagai ahli SHOM. Noe bertambah dah kenalan baru Tyaa di Miri. Nanti turun Miri boleh jumpa lagi. Hehe. 

Bersyukur sangat urusan bisnes Tyaa sentiasa dipermudahkan oleh Allah. Husband sangat supportive, tak merungut pun Tyaa bawak pergi jumpa clients dan singgah di stokis. Jadi mudah je bergerak pergi stokis punch products and jumpa client di Miri. Hihi. Di Miri ni ada 2 stokis branch. Tyaa dah explain siap² dekat partner Tyaa di Miri untuk memudahkan urusan dia punch products customers nanti. Mudah sangat nak bisnes bersama SHOM ni. X perlu simpan stok atau bermula dengan modal. Kalau ada customer, pergi je ke stokis untuk beli produk atau uruskan je secara online. 

Orang Miri yang tengah cari pendapatan sampingan jom whatsapp Tyaa. Tyaa bantu cuols buat side income 3 ke 4 angka seminggu! Jom rebut peluang ni! Tyaa akan guide cuols untuk capai matlamat anda dalam bisnes ni! Berminat boleh hubungi Tyaa ye.

Tyaa Mohd
013-8114483