Thursday, 19 October 2017

KESAN PENGGUNAAN PREMIUM BEAUTIFUL

Betul ke pakai Premium Beautiful boleh kurus serta-merta? Selesa tak bila pakai? Nanti nak kencing cemana? Relax uols. Tyaa yakin sangat yg tak pernah pakai lagi Premium Beautiful ni banyak persoalan yg mengganggu minda uols! Banyak sangat fikir sampai niat di hati nak try PB tu terkubur dek kerana persoalan yg bukan².

So, sebelum uols nak beli PB ni, mesti uols nak tau kan apa kesan drpd penggunaan PB ni time mula² pakai. Ha teruskan baca entry Tyaa ni okay. Tyaa akan kongsikan pengalaman sendiri menggunakan PB ni. Ikhlas dari hati gitu. Hehe

1. BADAN SERTA-MERTA RAMPING TERLETAK

Yang ni serious x tipu tau! Tyaa lepas kawen ni berat naik mendadak okay! Nak 10 kilo gitu jugak naik. Mana tak nya, asyik jalan² cari makan je ngan husband. Haha! Memang terasa mengembang badan² ni ha. TAPI, kali pertama pakai PB tu memang automatically ramping melentik okay! Tengok gambar bawah ni. 


Nampak x shape korset PB ni? Time Tyaa pakai badan automatically ikut shape korset ni tau!! MAGIC! Tyaa xleh nak share gambar sendiri pakai, kang lain pulak jadi kang! Haha! 

2. DARAH BEKU KELUAR DENGAN JAYANYA
Memandangkan Tyaa tengah period, so memang nampak la kesan PB ni kat Tyaa! Hari pertama, Tyaa just pakai 4 jam je! Sebab tetiba rasa heavy sangat period padahal dh hari kelima period. Sepatutnya memang dh sikit² je darah kotor tu. TAPI, alangkah terkejutnya Tyaa bila tengok kat pad ada ketulan darah beku yg tersangatla besar! 

Tak pernah² keluar darah beku sebesar tu, biasa darah beku pun kecik² je. Nasib pakai PB, serta-merta darah beku tu keluar okay! Hari ni hari kedua pakai, and Tyaa pakai 8 jam as recommended untuk pastikan keberkesanan PB ni! And and and darah beku ada lagi!! Seronok tau bila keluar darah beku ni, sebab bahaya kalo stuck kat dalam ni!!

3. POSTUR DUDUK SEMPURNA
Tyaa ni biasa sgt dh duduk membongkok! Sampai husband pun perasan. Tapi, Tyaa perasan lepas pakai PB ni, postur duduk Tyaa nampak lebih sempurna dan x terlalu membongkok! Sebab PB ni menyokong tulang belakang, so automatically postur duduk kita nampak lebih straight! 

4. SELESA SEMASA BERJALAN
Yang ni best. Time pakai PB, mudah je nak bergerak! Sebelum² ni Tyaa pakai jugak korset lain tapi time bergerak tu rasa sempit, padat, rimas! Last² masuk toilet bukak terus! Bila pakai PB, tyaa jd aktif pulak jalan² padahal selalu rasa kejab² jalan dh letih dh nak balik. Haha! Time pakai PB ni, fabrik dia langsung x menyakitkan! Memang selesa je jalan² pakai. Tyaa siap tidur kejab pakai korset ni tau. Bila dh pakai korset time tidur, memang terbukti la selesa kan! Hehe

5. PINGGANG BERLEKUK WALAUPUN DAH TANGGALKAN PB
ni baru hari kedua pakai PB, tapi Tyaa dapat rasakan pinggang tyaa berlekuk dah! Sebelum ni melebar je hahaha! Terbaik la PB ni, tak sabar nak pakai esok! 

6. KENTUT, SENDAWA DAN MUNTAH AIR
Time jalan² tak habis² mengeluarkan angin dalam badan!! Hahaha!! Tak senonoh betul lah! Tak dapat dikawal tau, automatically terasa nak membuang angin dengan pantasnya! Tyaa memang jenis badan berangin sikit. Time berurut, memang tukang urut ade bagitau gitu. Cuma tak nampak la sebelum ni, sebab jarang² sendawa atau nak kentut ni. Biasa sendawa time dh kenyang makan je! HAHA. 

Tyaa ade muntah air dua kali. Burp dan mengeluarkan air. Bukan muntah makanan. Tapi muntah air. Tak banyak pon. Dan tak sakit. Ni healing krisis ye, sebab PB tu tengah bekerja mengeluarkan angin dan toksin dalam badan. So, kita akan rasa sendiri kesan tindak balas PB ni. 

Ni la pengalaman Tyaa pakai premium beautiful setakat hari kedua! So far, I'm in love with PB. terasa sihat, ramping dan aktif sepanjang memakainya. Well, Tyaa pakai, Tyaa rasa dan Tyaa share pengalamam Tyaa! Kalau uols ada apa² pertanyaan, whatsapp Tyaa di 0138114483 okay? Till next entry! Muah ❤

Wednesday, 18 October 2017

PENGALAMAN FIRST TIME PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL


Oh hai hai everyone! Siapa yg baca post ni mesti baru beli Premium Beautiful kan? So macam mana pengalaman pertama sarung PB kat badan uols? Meh sini Tyaa teka.

Susah? Sempit? Tangan sakit? Rasa give up? Geram? Amboi. Kemain kan semua negatif! Well, Tyaa pon camtu jugak semalam. Seriously x boleh nak sarungkan sendiri. Nasib la husband tolong pakaikan. Hiks

Normal la tu sebab body uols baru nak sesuaikan diri dengan Premium Beautiful ni. Dalam seminggu gitu memang uols akan rasa a bit keras but after that okay tau! So, jangan la baru 2 jam pakai dh give up nak bukak. Beli mahal² kena la berkorban sikit demi kesihatan dan kecantikan uols betul tak? Hehe.

Satu benda yang paling ditakuti ramai bila pakai korset adalah part nak p shishi. Hihi. Calm down uols. Actually senang je. Bukak tu Waist Nipper uols and turunkan je Long Girdle macam uols bukak panty, then you're done. Simple je. Memula memang rasa payah sikit tapi tabahkan hati uols ok? Demi mendapat kesan yg optimum drpd penggunaan PB ni. In case uols rasa nak bukak je PB tu, tengok balik gamba kat atas tadi, semua kesan tu uols akan dapat kalau konsisten pakai PB 8 jam sehari! Best kan?

So no worries okay dearie? Kalau ade apa² pertanyaan tentang Premium Beautiful ni uols boleh contact Tyaa di 0138114483. Whatsapp je Tyaa, in shaa Allah nanti Tyaa tolong selesaikan problem uols tu. Hehe. Nantikan next entry Tyaa untuk kongsikan tips pakai PB untuk beginner. Nantikan okay? Till then. Muah!


Tuesday, 17 October 2017

PREMIUM BEAUTIFUL

Hello everyone! So, this is one short and sweet sharing from Tyaa. Hiks, saja nak share that today I finally bought my own Premium Beautiful! Actually, tak plan pun nak beli dulu but saja je told my husband this morning that I think I nak beli corset premium beautiful tu so yeah, TERBELI. Haha! I bought one full set consists of Long Bra, Long Girdle and Waist Nipper. So, size PB Tyaa kat bawah ni :

Long Bra : B80
Waist Nipper : 76
Long Girdle : 82

And ni lah gambar Premium Beautiful aiols! Hiks. Tak jelas sangat la sebab gambar ni ambik dalam hotel. Hotel ni pulak lampu romantic² gitu, so gini je la hasil captured picture! Hehe.


Ni pulak gamba happy lepas dapat Premium Beautiful! Lol. 


Oleh itu, secara rasminya misi untuk SIHAT dan LANGSING bermula hari ini! Uols yg nak kurus sihat langsing melentik tu wajib beli premium beautiful ni tau! Confirm berpuas hati once dh try! So, if uols berminat whatsapp Tyaa di 0138114483 okay? Hehe. Kita borak² kat whatsapp je. 

Hmm. Rasanya itu jela sweet and short lah sangat sharing Tyaa malam ni. Until then. Goodnight! 

Thursday, 21 September 2017

TIPS MUDAH ATASI SENGGUGUT




Hi semua! Apa khabar pagi ni? Pagi ni xde class so Tyaa ambik kesempatan untuk share beberapa tips tentang cara atasi masalah senggugut. Kalau uols nak tau, Tyaa ade kawan yang terpaksa menelan pil penahan sakit untuk menghilangkan sakit senggugut tiap kali dia dtg bulan.Tapi, terlalu kerap menelan pil penahan sakit ini tak elok dan boleh mendatangkan kesan sampingan kepada tahap kesihatan kita.

Kesian tengok die menahan kesakitan sampai tahap tak boleh nak angkat dari katil! Huhu. Memang kena cuti sakit la kalau kena senggugut ni. Payah juga kan bila senggugut ni boleh mengganggu aktiviti seharian kita.  Jadi, Tyaa ada beberapa tips yang boleh anda cuba untuk menghilangkan sakit senggugut yang anda alami.


1. Minum Air Suam
Simple kan? Cuba la. Air kosong suam ye. Memang akan melegakan senggugut uols tuh.




2. Minum Air Halia
Tyaa suka air halia! Biasa tyaa ketuk je halia pastu letak madu and air panas. Kalau nak rebus pun boleh. Terpulang uols lah nak cemana hehe.


3. Letakkan botol berisi air panas di perut
Ni ala² bertungku gitu tapi kita pakai botol je! Alaa botol coca-cola tuh. Letak je air sejuk campur dengan air panas. Pastu golek² kat perut tu memang selesa tau. Hilang senggugut tuh!! Cubala kalau x percaya. Hehe




4. Ambil supplement Ostematrix atau Gla Shaklee untuk melegakan senggugut
Yang ni cuba uols amalkan. Memang tak akan ade lagi senggugut uols tu. Supplement ostematrix ni merupakan sumber kalsium. Bila kalsium dalam badan uols cukup, takkan ade masalah senggugut ni lagi. Gla pulak akan kurangkan simptom-simptom PMS tu. Tyaa memang amal GLA complex ni and syukur xde dah masalah senggugut.


In shaa Allah kalau uols amalkan salah satu tips ni, xde lagi masalah senggugut tu. Kalau nak try ostematrix shaklee atau gla shaklee wsap Tyaa di 0138114483 ye😊 Byebye! Jumpa lagi di entri akan datang okay.

Saturday, 9 September 2017

KELEBIHAN MIN KAFFE BERBANDING KOPI LAIN

Morning semua! Harini Tyaa nak kongsikan kelebihan Min Kaffe berbanding kopi lain. Tapi, sebelum tu nak kongsikan dulu pengalaman sendiri yg dulunya memang x reti minum kopi. I don't know why but I just can't tolerate with coffee! Tapi, tu dulu la. Semenjak berkenalan dengan Min Kaffe ni, persepsi terhadap kopi 100% berubah! Cewah. Bukan apa, setakat 3 minggu dh amalkan Min Kaffe ni, berat aiols dh turun 3 kilo! Haa banyak tu, bukan senang nak turunkam berat tau. Dah la aiols malas gile nak exercise! Haha

Selain tu, lately rasa lebih bertenaga jugak berbanding sebelum ni. Sebelum ni, aiols lah Sleeping Beauty yg tiada tandingan! Haha balik² kerja confirm masuk bilik pasang air-con tdo terus, LEPAS MAKAN TENGAH HARI. Mana x gemuk hari² camtu! Haha! Tapi, sekarang syukur kurang rase mengantuk and rasa lebih bertenaga dah. Pagi² kat sekolah pun xde nye nak menguap sampai mata naik atas tu. Haha! Beza sangat tau.

Okay tu yg Tyaa alami sendiri la. Sekarang ni, Tyaa nak kongsikan apa kelebihan Min Kaffe ni berbanding kopi lain. Boleh tengok gambar kat bawah ni okay. Yang ni, based on testimonies and experience daripada family dan kenalan Tyaa yg turut mengamalkan Min Kaffe ni.














Banyak kan kelebihan Min Kaffe ni, beza sungguh dengan kopi yg kita minum sebelum ni yg lebih kepada kepuasan kita je. Maksud Tyaa sekadar sedap je la. Min Kaffe ni berkhasiat sebab ade garam buluh sekali. Garam buluh ni banyak gile kebaikan die untuk kesihatan. Sebab tu bila minum Min Kaffe ni, macam² penyakit dapat diatasi. Kalau uols nak try Min Kaffe ni, whatsapp je Tyaa okay. Sebarang pertanyaan tentang Min Kaffe ni pun boleh je uols direct whatsapp Tyaa, xde masalah. Baiklah, sekian sahaja perkongsian untuk entri hari ni. Bye bye! 

Tyaa
013 8114483



Tuesday, 5 September 2017

CARA UNTUK MENGHILANGKAN SENGGUGUT

Hello! Mungkin anda masih tercari-cari lagi cara untuk menghilangkan senggugut paling mujarab kan? Sakit kan bila senggugut ni. Kadang sampai berguling atas katil nak tahan sakit senggugut ni. Tak pun kena statik je jadi batu atas katil x boleh gerak langsung! Haha. Dengar je ngeri betul. Syukur Alhamdulillah Tyaa xde masalah senggugut ni. 

Ha, apa kata uols try amalkan Herba Maharani untuk atasi masalah senggugut uols tu. In shaa Allah, kesan seawal sebulan lepas uols amalkan. Herba maharani ni bukan sahaja dapat menghilangkan senggugut, tapi banyak lagi manfaatnya untuk kesihatan dalaman wanita. Uols boleh scroll entry kat bawah ni untuk lihat tentang kelebihan Herba Maharani ni. 



Jangan risau, Herba ini selamat untuk dimakan oleh wanita yang belum berkahwin juga. Ade je customer Tyaa yg belum berkahwin tapi amalkan herba maharani ni untuk atasi masalah senggugut. Syukur mereka pun dapat atasi masalah senggugut selepas konsisten amalkaan herba maharani ni. Di sini, Tyaa ingin kongsikan beberapa testimony pengamal Herba Maharani ni yang telah berjaya mengatasi masalah senggugut mereka. 

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Best kan? No more senggugut after amalkan Herba Maharani ni. Sekotak ade 300 biji untuk kegunaan sebulan. Berminat nak cuba? Boleh hubungi or whatsapp Tyaa okay. Baiklah, sampai sini saja perkongsian entry kali ni. Jumpa lagi di entry akan datang okay! 

Tyaa
0138114483

Monday, 4 September 2017

IKHTIAR HAMIL PALING BERKESAN


Hi semua! Harini, Tyaa nak kongsikan ikhtiar hamil yg paling berkesan untuk semua yg sedang ikhtiar untuk dapatkan anak. In shaa Allah, cara yg sangat mudah untuk diamalkan. Cara yang dimaksudkan adalah dengan menggunakan Premium Beautiful Corset. Premium Beautiful merupakan salah satu rawatan alternatif untuk mendapatkan zuriat. Tak percaya? Jom lihat testimonies pengguna Premium Beautiful yg berjaya berikhtiar dengan Premium Beautiful corset ni.


Testimoni 1 : Atasi fibroid dengan PB lalu positif hamil


Testimoni 2 : Positif hamil setelah keguguran


Testimoni 3 : Hamil walaupun susah nak lekat


Testimoni 4 : Atasi masalah kitaran period lalu hamil


Testimoni 5 : Hamil setelah 2 bulan memakai PB


Sebenarnya, banyak lagi testimony dari pengguna Premium Beautiful corset ni yang berjaya hamil setelah konsisten menggunakan PB. Tapi, saje je nak highlight latest testimonies pengguna PB ni dengan uols! Hehe. Tak salah kalau kita mencuba betul tak? Ni pun salah satu ikhtiar, in shaa Allah dengan doa dan tawakal, usaha untuk hamil tu akan dipermudahkan oleh Allah SWT.

Mesti uols nak tau bagaimana PB bantu proses kehamilan berlaku kan? Jom lihat kat bawah.

  1. Premium Beautiful mengurangkan dan seterusnya membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari yang diketahui banyak menyerang wanita terutama wanita berumur 40 tahun ke atas.
  2. Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormon estrogen dan progesterone, FSH, LH.
  3. Dengan hanya memakai Premium Beautifulkedudukan rahim adalah lebih stabil, kukuh, dilindungi dan disokong penuh sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang malah lebih baik lagi!
  4. Apabila rahim dalam keadaan baik, peluang untuk conceive adalah lebih tinggi!
  5. Sebenarnya kegemukan dan lebihan berat badan memang mengganggu hormon dan menjejaskan peluang untuk conceive. Premium Beautiful membantu menurunkan berat badan anda. Satu jam memakai PB akan membakar sehingga 900 kalori!!! 
  6. Boleh menyelesaikan masalah period yang tak teratur.
  7. Mengurangkan masalah period pain
  8. Premium Beautiful juga berkesan untuk menguatkan kembali otot rahim selepas bersalin.
  9. Boleh mengurangkan masalah keputihan.
  10. Premium Beautiful menyerap toksin di dalam badan melalui fabrik . 

Nampak tak bagaiman PB membantu untuk memudahkan proses kehamilan? Apabila badan kita sihat dan bersih, maka proses kehamilan akan lebih mudah untuk berlaku. Semoga segala ikhtiar kita untuk mendapat zuriat dipermudahkan oleh Allah SWT. jangan pernah henti berikhtiar, mana tau rezeki anda pulak hamil lepas berikhtiar dengan PB kan. Okay, kalau uols ade apa² pertanyaan tentang PB ni, jangan malu untuk whatsapp Tyaa ye. TQ for reading this entry.❤

Tyaa Mohd
0138114483
PB EXPERT