Tuesday, 12 December 2017

KEISTIMEWAAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET YANG PERLU ANDA KETAHUI

Pernah tak dengar apa itu Premium Beautiful korset? Premium Beautiful ni bukan sembarangan korset yang berlambak kat pasaran tu tau. PB korset ni memiliki ciri-ciri tersendiri yang premium dan membantu menjaga kesihatan dalaman wanita.



3 ciri Premium Beautiful korset ni adalah:

1. Ergonomics
Premium Beautiful ni direka khas untuk keselesaan wanita bergerak semasa memakainya. Fabrik Premium Beautiful ni mempunyai kuasa regangan 360 darjah! Maka, bila dipakai tak la terasa ketat dan terasa robot! Ade bukti tau customer yang memakai PB semasa bersukan, naik gunung dan sebagainya.



2. Aesthetics
Premium Beautiful direka khas untuj membentuk kontur badan agar tampak menarik, membantu menetapkan lemak di bahagian yang betul dan mengekalkan bentuk idaman tubuh wanita! Biasa lah perempuan, kadang payudara nampak kecik, kadang punggung tak up, kadang pinggang melebar, kadang pula perut buncit ke depan.  Semua masalah berkenaan tubuh badan akan diselesaikan dengan pemakaian Premium Beautiful secara konsisten 8 jam sehari. Lama-lama pakai, cuols akan capai bentuk badan idaman tau! Tak caye? Tengok testimoni kat bawah ni.









3. Mempunyai Teknologi Far Infra-Red Rays (FIR) 
setiap helaian benang pada Premium Beautiful  disuntik dengan FIR. FIR membantu untuk meningkatkan metabolisme badan dan mempercepatkan proses pelangsingan badan. Selain itu, FIR pada PB juga membantu melancarkan peredaran darah, mengatasi masalah hormon dan membantutkan pertumbuhan sel kanser yang aktif dalam badan. Sebab tu pengguna PB ni dapat menangani masalah haid tidak teratur, cyst, fibroid, ketumbuhan dan pelbagai masalah wanita.

Hebat kan Premium Beautiful ni? Sememangnya korset PB ni luar biasa berbanding korset yang lain. PB adalah korset kesihatan yang direka 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan tubuh. Korset yang direka bukan sekadar untuk tampil kurus dan ramping berpotongan, malah membantu menjaga kesihatan dalaman wanita!

Berminat nak grab PB? Hubungi Tyaa sebab Tyaa sentiasa ada tawaran istimewa untuk clients PB Tyaa! Jom dapatkan harga istimewa dan special gift with direct consultations and guidance from Tyaa!

Tyaa Mohd
013-8114483
Premium Beautiful Expert 

BISNES MUDAH UNTUK MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN

Zaman sekarang ni semua orang terbeban dengan komitmen kewangan. Tambah-tambah lagi ekonomi gawat, memang wajib kena ada side income untuk tampung perbelanjaan harian. Macam Tyaa sendiri, memang makan gaji sebagai seorang guru. Namun, darah bisnes mengalir hebat dalam diri Tyaa. Haha. Yela, mak Tyaa businesswoman tau! Bisnes gitu² la, jual kek raya, jual aiskrim, keropok². Tapi itu DULU. Sekarang, Tyaa yang ikut jejak langkah mak Tyaa untuk berbisnes.

Seronok rupanya berbisnes ni. Boleh jana income harian. Hari²  duit masuk, boleh la beli apa² yg Tyaa nak sebagai reward self sales! Hehe. Produk SHOM pulak memang dah dikenali ramai so mudah aje nak jual. Lagi², kualiti produk yang mantap. Memang tinggi lah permintaan produk SHOM ni.

Okay, Tyaa yakin pembaca di blog Tyaa ni pon nak upgrade ekonomi sendiri. Kalau tak, tak la sampai ke blog entry Tyaa ni. Hehe. Ada banyak sebab kenapa cuols kena sertai Tyaa di The Diamond Circle Team ni!


  1.  Pelan bisnes yang mudah dan adil
  2. Bisnes ada payslip yang laku dan sah di Bank
  3. Pelbagai produk yang mudah jual
  4. Lambakan testimoni from The Diamond Circle Team
  5. Pelbagai insentif menarik seperti Elaun Kereta serta Trip Melancong ke Luar Negara
  6. Teamwork yang kuat dan bimbingan percuma secara online dan offline
  7. Award system yang menarik
  8. Pelbagai aktiviti menarik The Diamond Circle 
  9. Melahirkan ramai Premium Beautiful Expert
  10. Platform untuk menjana unlimited income

Tyaa akan bantu anda untuk upgrade ekonomi anda! Mana tau, rezeki anda bertambah dengan The Diamond Circle Team ni. Hubungi Tyaa kalau berminat nak ubah ekonomi hidup anda.

Tyaa Mohd
013-8114483 (whatsapp/ call) 
TDC Entrepreneur



Tuesday, 5 December 2017

CARA PALING CEPAT CERAHKAN KULIT BADAN DENGAN BODY SCRUB MARINE ESSENCE

Hi semua! Seronoknya cuti sekolah. Hari² dok umah je layan customer yg beli produk Tyaa jual. Hehe. Okay, so harini Tyaa nak share satu cara yang paling cepat untuk cerahkan kulit badan! Hanya guna Marine Essence Body Scrub Marine Essence produk keluaran terbaru SHOM. Untuk pengetahuan cuols, Body Scrub ni mengandungi khasiat garam buluh yg terbukti bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

Besar gedabak bekas body scrub ni. Boleh buat stok setengah tahun kat rumah!




Dalam banyak² Body Scrub yang ada kat pasaran, kenapa Tyaa pilih untuk menggunakan Body Scrub Marine Essence ni? Mesti cuols pon tertanya-tanya kenapa Tyaa cadangkan produk ni kan? Jom tengok khasiat Body Scrub Marine Essence ni! 

Khasiat Body Scrub Marine Essence 

1. Mengandungi garam buluh bagi mengembalikan keremajaan dan kecantikan kulit.
2. Mengandungi ejen pengelupasan semulajadi (serbuk kulit walnut dan serbuk isirong badam) yang mampu menanggalkan set kulit mati dan kotoran pada kulit dengan lembut. 
3. Diperkaya dengan SHEA BUTTER dan MINYAK JOJOBA untuk mengekalkan lembapan kulit dan mengatasi masalah kulit kering dan alergi. 
4. Dirumus dengan MADU dan VITAMIN E untuk menjaga kecantikan dan kesihatan kulit. 
5. Mengandungi EKSTRAK LICORICE dan EKSTRAK MULBERI untuk mencerahkan kulit secara semulajadi. 
6. Dirumus dengan gabungan wangian pati yang memberi ketenangan (minyak lavender, minyak kayu putih dan minyak Frankinsence) 

Banyak kan khasiat Body Scrub ni? Sebab tu Tyaa sangat sukakan Body Scrub ni! Bukan itu sahaja tau, kesan penggunaan body scrub ni pulak sangat pantas! Tak sampai 3 minit sapu kulit cuols akan jadi lebih cerah dan glowing! Sel² kotoran dan kulit mati yang ada pada kulit semua diangkat keluar oleh Body Scrub ni! Tak caye? Okay jom tengok sendiri bukti testimoni kat bawah.




Best kan? Cepat je sapu² terus buang segala kotoran yg menyebabkan kulit cuols kusam tu. Harga sebotol penuh pulak hanya RM47 sahaja dan tahan sehingga 6 bulan mengikut tahap penggunaan anda. Kalo serumah pakai 3 bulan aje la alamatnya! Hihi. Harga sangat berpatutan dengan khasiat kandungan produk dan pelbagai manfaat yang boleh kita dapat betul tak? Kalo cuols teringin nak mencerahkan kulit dengan cepat dan mengembalikan semula keremajaan kulit cuols, jemput whatsapp atau hubungi Tyaa di 0138114483 ye. 

Tyaa Mohd
013-8114483 (whatsapp @call) 
tyaamohd@gmail.com





Monday, 4 December 2017

BENGKUNG BERPANTANG TERBAIK UNTUK MENGURUSKAN BADAN DENGAN CEPAT

Ramai wanita yang lepas bersalin mengalami kenaikan berat badan yang drastik! Berat naik mendadak sebab wanita bersalin mengalami Diastasis Recti sehingga perut membesar dan menggelebeh. Seram nye dengar! Huhu. Kadang-kadang, berat wanita lepas bersali  boleh naik sampai belasan kilo. Ni fakta ye, Tyaa tau pon dari kenalan rapat Tyaa, saudara dan kawan-kawan Tyaa. So, Tyaa ade satu cara yang berkesan untuk cepat² menguruskan badan waktu berpantang!

Caranya adalah pakai bengkung!  Percaya atau tidak, dengan pemakaian bengkung yang betul semasa berpantang mampu menurunkan berat badan anda dengan pantasnya! Malah, bahagian perut yang gelebeh tu akan dipeluk kemas oleh bengkung. Okay, Tyaa maksudkan bengkung moden Premium Beautiful bukan bengkung tradisional yang main ikat tu ye.


Fakta 1 : Pemakaian Premium Beautiful adalah bersamaan dengan 5 kali sesi bertungku

Fakta 2 : Setiap helaian Premium Beautiful mempunyai fungsi-fungsi tersendiri untuk menurunkan berat badan dengan pantas

Fakta 3 : Badan mengecil dengan pemakaian konsisten

Fakta 4 : Berat turun 14 kilo semasa berpantang dengan Premium Beautiful 

Fakta 5 : Perut tak bergegar dan memudahkan angin keluar dari badan

Fakta 6 : Bengkung mudah dipakai, badan cergas dan tidak bengkak susu

Banyak sangat testimoni ibu berpantang dengan bengkung moden ni. Jimat masa bila pakai, sebab cangkuk aje takyah ikat². Sebab tu bengkung Premium Beautiful menjadi pilihan ibu berpantang. Manfaat far infrared rays pada bengkung membekalkan 1001 manfaat untuk kesihatan dalaman dan kecantikan tubuh badan wanita. Berminat dengan bengkung Premium Beautiful ni? Boleh whatsapp Tyaa ye. Pastinya harga terendah dan special buat customers Tyaa! 

Tyaa Mohd
013-8114483
Premium Beautiful Expert 

Find me on Instagram:
@tyaa_mohd


TDC BUSINESS EXPANSION IN SARAWAK

Hello everyone. So, hari ni Tyaa berjumpa dengan mentor bisnes Tyaa iaitu Kak Ain Dzulkarnaind yg datang jauhhh nunn dari Kedah p Sarawak ni untuk jumpa Tyaa! First time jumpa Kak Ain depan² since join bisnes with TDC tengah tahun ni. Kak Ain ni peramah sangat orangnya. Tyaa baru jumpa x sampai 5 minit dah macam kenal 5 tahun sembang! Haha!


Tujuan perjumpaan kami adalah untuk perkongsian ilmu bisnes khas yg diturunkan secara direct oleh Kak Ain! Banyak gile ilmu baru Tyaa dapat dari Kak Ain. Walaupun 3 jam lebih je sembang, tapi ilmu yg Tyaa dapat tu padat dan mantap tau! Rugi sangat kalau x apply apa yg CDM Ain share. Dia share ilmu marketing juta2 dekat Tyaa secara FREE je padahal die sendiri bayar ribu2 untuk tuntut ilmu tu di seminar yg dia pergi beberapa hari lepas!

Ribu2 bayar untuk tuntut ilmu marketing tu. Tapi, die share FREE je dengan Tyaa! Alahai mana nak cari mentor sebaik ni cuols? Untung sangat Tyaa dapat mentor yg banyak bantu Tyaa kembangkan bisnes Tyaa. Tak lokek ilmu dan sanggup bimbing Tyaa from ZERO tau. Now, I'm all prepared with POWERFUL BUSINESS STRATEGIES yg Tyaa akan apply untuk kembangkan pulak bisnes Tyaa di Sarawak.

Seronok tau bisnes with TDC ni! Mentor sendiri turun padang nak direct coaching, bagi ilmu marketing untuk buat sales juta-juta! Uiii rugi sangat kalau x nak join bisnes ni! Now, Tyaa sendiri akan duplicate apa yg Kak Ain ajar. So, kalau cuols ingin nak cari pendapatan sampingan secara harian boleh contact Tyaa di 0138114483. Tyaa akan share dengan cuols tentang bisnes ni! Tyaa akan bantu cuols from scratch! Jangan risau okay, dalam bisnes ni kita akan saling membantu. Mana yg cuols x tau, Tyaa akan bantu. Segala ilmu bisnes turut disediakan. Paling best, setiap hari boleh dapat jana pendapatan sehingga ratusan ringgit tau. Berminat nak tau lebih lanjut tentang The Diamond Circle Team, boleh whatsapp Tyaa okay. Jom jana pendapatan harian ratus-ratus dengan Tyaa!

Tyaa Mohd
013-8114483

Tips mencerahkan kulit secara semulajadi

Hello cuols! Hari ni Tyaa nak berkongsi satu supplement yg Tyaa amalkan untuk menjaga kecantikan kulit. Produk semulajadi yg Tyaa amalkan adalah Sustained Release Vita-C Plus keluaran Shaklee. Pernah tak dengar produk ni? Effect dia best sangat tau! Ni la gambar Vitamin C yg Tyaa amalkan tu.


FYI, vitamin C shaklee ni dirumus secara semulajadi. So, Tyaa memang x takut nak consume sebab produk Shaklee ni natural dan proven safe! 

✅ Tanpa pewarna tiruan
✅ Tanpa perasa tiruan
✅ Tanpa pengawet



Eh eh menyempat jugak nak menyelfie dengan vita c ni haha! Okay okay, sebotol vitamin c ni ade 180 tablets untuk kegunaan 6 bulan aka SETENGAH TAHUN. Bayangkan sebotol untuk setengah tahun okay!! Berbaloi sangat beli. Apa yg menariknya adalah sebiji vitamin c ni bersamaan 7.5 biji buah oren!! Kalo beli kat luar sampai bebelas ringgit tau 7 biji buah oren tu. Baik makan vitamin c shaklee je, mudah tak payah nak kupas! Haha. Jimat pulak tu. Hiks. 

Antara kelebihan SR Vitamin C Plus ni adalah:
✅ merangsang pembentukan kolagen 
✅ mencerahkan kulit 
✅ mengurangkan kedutan
✅ memudarkan parut
✅ melembapkan kulit
✅ mengurangkan bintik-bintik hitam
✅ mengurangkan pigmentasi
✅ melambatkan penuaan 
✅ menyelesaikan masalah jerawat dan jeragat

Nak tak kulit sihat cerah dan berseri? Jom grab Vitamin C shaklee ni! Harga asal RM 103.35 tau, TAPI Tyaa nak bagi diskaun kat cuols yg nak cantikkan kulit! Nak tak? Kalau berminat nak cuba, boleh whatsapp Tyaa ye. 

Tyaa Mohd
0138114483

Find me on Instagram:
@shakleemurah.malaysia
@shaklee_onlineshop




Sunday, 12 November 2017

KELEBIHAN MIN CHA TEH TARIK DENGAN GARAM BULUH

Hi hi semua! Kalau uols nak tau, Min Cha ni merupakan teh pracampur dengan garam buluh. Ni merupakan produk terbaru keluaran Hai O! So, pencinta teh wajib rasa keenakan teh tarik yg penuh krim ni! Pagi-pagi sejuk ni syok layan Min Cha tau!


Nak tau apa bezanya Min Cha ni dengan teh tarik jenama lain kat luar tu? Sangat banyak perbezaannya okay! Antara perbezaannya adalah Min Cha ni :

✅ Tanpa Gula
✅ Dirumus dengan garam buluh
✅ Tanpa bahan pengawet
✅ Tiada bahan tiruan
✅ Sumber anti oksidan
✅ Dirumus daripada teh berkualiti PREMIUM
✅ Memiliki aroma yang lazat dan luar biasa
✅ Memiliki tekstur yang lebih halus dan berkrim
✅ Sihat dan murah



Banyak tau beza die dengan Teh Tarik yang kita selalu order kat warung tu! Min Cha ni pilihan yang jauh lebih sihat dan bijak. Bayangkan kalau hari-hari kita makan kat luar order Teh Tarik penuh krim (gula dan susu), kesian kat buah pinggang buat banyak kerja untuk uols betul tak? Why not kita bawa Min Cha ni kat kedai, boleh order air panas je kan dah jimat kat situ? 🙈

Hehe. Min Cha ni dalam bentuk sachet so mudah sangat nak bawak kat mana-mana. Macam Tyaa, order je air panas pastu confident je keluarkan Min Cha kat kedai! Haha. Well, pilihan yg lebih sihat untuk badan aiols. Hihi. Jom drink like a CELEBRI-TEA, like my idol si cantik manis Fazura ni.





Berminat nak cuba? Jom whatsapp Tyaa. Special price untuk kawan² di blog Tyaa aje! Whatsapp Tyaa kay?
📲 0138114483